Drömresan

2015-03-31 / 22:51:09
Drömmer mig bort, 400 mil i bil med kärleken från Orlando till San Francisco. Måste säga att det är en av mina allra största önskningar här i livet och jag hoppas verkligen att jag och Victor kommer kunna ta oss iväg på den resan en dag..



Promenad i solen

2015-03-31 / 20:52:40












Fick bli en bildbomb kvällen till ära från min promenad till och från jobbet idag. Vädret är helt jäkla underbart och har varit så i över en vecka nu. Strålande sol, lite vind och knallblå himmel. Vad mer kan man önska av vädergudarna? Skulle väl vara att det fortsätter såhär över påsken också? Då blir jag överlycklig!

Har även, som ni ser på bilderna ovan, kommit en hel massa vårtecken i form av blommor nu. Man blir så himla glad av färg, sol och ljus. Underbara vår du är så välkommen!

Vilken dag!

2015-03-31 / 12:58:58
Men se där ja, verkar som framtiden löser sig. Fick nyss ett samtal och numera har jag ett jobb i sommar. Tjoho!!
Som om inte det vore nog en tisdag som denna, så har vi lägenhet nu också. En nyrenoverad tvåa på Frösön, hur perfekt? Woop woop!

Också är det bara två dagar tills familjen kommer. Ja det verkar bli en bra vecka. Så allt som möjligtvis skulle kunna göra mig stressad tänker jag inte lägga minsta lilla tanke på den här veckan. Utan detta ska bli en grym vecka, det verkar ju minst sagt börja bra iaf!



Mums fillebabba

2015-03-31 / 00:47:32
Provade något riktigt gott ikväll som lyxmacka till teet. Ett fullkorns hårdbröd gjort på surdeg med brieost och chilisylt som jag hittade i hyllan häromdagen. Vi hade chilisylten i biffarna för att få lite mer smak, vilket blev jättegott. Men detta mina vänner, det var supergott! 



Mums fillebabba, kommer definitivt lyxa till det med en sådan macka igen!

Lite att ta igen

2015-03-30 / 22:47:13
Jaha hörrni, jag lever. Vet att det bara gått två dagar utan inlägg men det är inte ofta det händer här nu för tiden.. 
Iaf så har det inte hänt så mycket så har nog inte så mycket att skriva.
Igår, söndag, tog vi det mest lugnt. Sovmorgon, storhandlade och sånt som vi gör på söndagar..

Idag har jag jobbat förmiddag. Det är lov på skolan så vi har öppet på fritids hela dagarna. Idag var vi på djurparken med barnen. Supermysig dag med strålande sol, knallblå himmel och vindstilla. Rätt så lättsam arbetsdag med andra ord. Såna dagar älskar man verkligen sitt jobb!

Jobbar eftermiddag imorgon och på onsdag. Sen på torsdag får vi finfrämmande, som jag längtat efter min fin familj och snart är dom här. Jippi!

Idag är det Victors dag

2015-03-28 / 19:42:39
Idag är det Victors dag hela dagen. Han fyller 25 år och det ska firas. Den allra bästa människan jag vet ska självklart bli uppvaktad som en prins. Jag älskar han till stjärnorna och tillbaka varje dag men idag blir han extra ompysslad. Tusen grattis till min prins på födelsedagen! 


Efter en ordentlig sovmorgon och frukost så tog vi en runda på stan och fikade lite. Blev stora smarriga våfflor, riktigt goda!



Sen har vi gassat i den fantastiska vårsolen. Så underbart väder, precis som det ska vara på Victors födelsedag!


Och ikväll blir det en lugn kväll med gomiddag, kladdkaka till efterrätt och massa mys!


Drömma får man

2015-03-27 / 14:58:40












Har snöat in på marockans inredning nu. Såg ett program på tv där dom tapetserade i köket med en tapet som såg ut som marockanskt kakel och jag vart tokkär. Så himla fint!
Köket och toaletten är dom ställena som jag mest skulle vilja inreda med marockansktz. Blanda de med lite modernt så som koppar, mässing och simpelt vitt. Så jäkla snyggt!

Då vi inte har någon egen lägenhet att inreda så får jag fortsätta drömma. Men som jag sagt tidigare, drömma får man!

I helgen ska vi fira

2015-03-27 / 12:45:56
Jaha, då var det fredag igen.. Sitter för tillfället och äter lite innan jag ska göra mig i ordning och gå på skolan. Några timmars jobb sen gör vi helg. Vad helgen har att bjuda på återstår att se förutom att vi har ett födelsedagsbarn(eller vuxen?) att fira såklart. Det är helgens absoluta höjdpunkt. Min fina man blir hälften till 50 år och vi har tillbringat 20% av våra liv tillsammans. Men mer ska det bli, detta är bara början. 

Hoppas ni alla får en bra helg för det ska vi ha!



Tummen upp för showen igår

2015-03-26 / 17:13:52
Hej hörrni!

Harlem globetrotters igår var riktigt rolig faktiskt. En riktig familjespel precis som dom hade lovat. Har dock inte lagt in några bilder på datorn än och vet inte om jag fick några bra bilder. Men det får komma upp här senare nån dag i så fall..

Idag har jag inte alls gjort mycket, inget som är värt att nämnas här. 
Victor kom precis hem från jobbet så snart ska vi göra flygande Jakob till middag och ikväll har han träning.

Ha en bra torsdag allesammans, snart är det helg!

Och idag är det bara en vecka till min kära familj kommer hit, som jag längtar❤️

Harlem Globetrotters

2015-03-25 / 20:03:34
Kameran är laddad och biljetterna är inköpta så ikväll blir det show. Jag och Victor ska se Harlem Globetrotters. Från de klipp jag sett på youtube verkar det vara riktigt bra, härlig stämning och lite komedi. Sån nu vet ni vart vi spenderar vår onsdagskväll!



Dessa osunda kroppsideal

2015-03-25 / 11:53:24
Nu tänker jag skriva om något som stört och provocerat mig under lång lång tid nu. Man kan väl säga att det stört mig sen den dagen jag vart gammal nog att jag började bry mig om hur jag och min kropp ser ut. Vilket är ungefär hela mitt liv..
Aldrig någonsin har jag blivit kallad fet. Jag tycker egentligen inte att jag borde kunna bli kallad de heller. Men ibland kallar jag mig själv de. Rätt eller fel?
Tror absolut inte jag är ensam om de. Varje dag blir vi proppade med information från alla håll och kanter men allra helst på Facebook och Instagram om hur man bör se ut. Jag är så otroligt less på detta och har ex antal gånger tänkt att jag ska ta bort alla sociala medier från mitt liv. Innerst inne vet jag att jag inte är tjock och jag vet också att folk skulle bli provocerad om jag påstod mig vara de. Som sagt har jag aldrig blivit kallad fet/tjock eller liknande snarare tvärtom. Folk har under hela mitt liv kommenterat att jag är smal/ För smal osv. Men är det konstigt att vi strävar mot osunda mål när vi dagligen blir bombade med de? "Såhär får du sommarkroppen" "Detta är idealkroppen som männen vill ha" osv..

Varje dag ser jag minst tio bilder på snygga tjejer med välsvarvade ben och självklart ett gap mellan benen. Om låren går ihop är man ju tjock? 
Japp, där har ni svaret. Kanske ingen annan kallar mig tjock men jag vill också ha ett gap och dessa perfekta ben. Men Nepp det har jag absolut inte och därför gnäller jag ibland för mig och ibland till Victor att jag är tjock. Försöker varenda dag att intala mig själv att jag inte är tjock och att man är olika byggd. Att man kan vara snygg även om man har lår som går ihop. Man kan, tror det eller ej, vara jävligt snygg utan att anses smal också. Vart ni chockad nu?


Trodde aldrig nånsin jag skulle lägga ut en sån här bild på mig, i trosor. Men nu gör jag de för att sätta mig emot dagens samhälle och normer. Så många gånger ser man tjejer som poserar på massa olika sätt för att lyckas få "gapet" mellan benen och se smala ut. Inklusive mig själv ibland. Men varför ska det vara så?
Blir så in i skogen förbannad på detta och största anledningen till att jag blir arg är för att det förstör för så många. Ungdomar och barn idag skaffar instagram, Facebook osv i väldigt tidig ålder och blir pepprade med dessa "ideal" bilder från jättetidig ålder. Dom börjar i smyg gå på dieter för att bli smal när dom redan har ett BMI på 15. Det är sjukt. Vet att BMI inte säger allt men bra mycket. Jag har i hela mitt liv haft ett BMI på under 19 trots att jag varit fotbollsspelare och idrottat större delen av mitt liv. Det är en ganska låg siffra med tanke på att jag haft en stor del av min kropp som består av muskler. Men ändå har jag sällan varit helt nöjd. Hade en period där jag tyckte jag var supersnygg men då reagerade alla andra på att jag var alldeles för smal. Ja men är det inte så man ska se ut då?

Nä hörrni, detta har gått alldeles för långt och det måste få ett slut. Kanske är det en lätt bortförklaring för mig själv för att slippa släpa mig till gymmet. Eller så är jag bara obotligt less på allt jävla tjat om sommerkroppen 2015, skippa vassen i sommar och allt sånt skit. Jag är less på att det ultimata utseendet inte är sunt på något vis. Jag ska försöka att känna mig nöjd med mig själv. Alla är vi olika och det kommer vi inte ifrån. Så from nu ska jag verkligen försöka sluta jämföra mig med andra, träna för att det är skönt inte för att gå ner i vikt och vara stolt över mig och min friska kropp. Så de så!

Kanske många tycker jag är töntig som skriver allt detta nu. Men jag vill bara få ett stopp på den här sinnes sjuka hetsen..

Sen en annan sak, även om det är himla populärt att vara smal så är det inte alla som själv bestämt att dom vill vara de. Ni skulle Aldrig nånsin säga till en person att den är För tjock. Säg då inte heller att folk är För smal. Det är inte alla som ser det som en komplimang..

Och där sätter jag punkt för mina onsdagstankar!

Nu ska det ut

2015-03-25 / 10:33:16
God förmiddag på er!

Är lite smått frustrerad just nu, vaknade klockan nio pga panik. Kunde knappt andas och var alldeles igentäppt och tjock i halsen. Jag som skulle följa med Inga till stallet och rida idag. Känns dock inte aktuellt då jag knappt kan andas, tror inte luften i ett stall gör det bättre..

Ska ta en lång dusch nu och sen när jag gjort mig klar ska jag pallra till affären för att köpa lite krya på mig grejer. Nu ska banne mig denna skiten ut ur kroppen. Så de så!

Hörs senare


Trolla bort lite sjukdom

2015-03-24 / 14:02:06

Usch och fy så sliten man kan se ut utan smink. Vaknade i morse och var fortfarande sjuk, när ska det ge med sig? Har varit i över en vecka nu som jag känt mig hängig.. 
Är det ens lagligt att se såhär sliten ut? Med lite smink kanske man i alla fall kan visa sig ute bland folk. Tänkte ta en promenad, få lite solljus och hoppas på att friskluft kan få mig att må bättre..

Ha en bra tisdag allesammans! 

Lite depp sen går vi vidare

2015-03-24 / 12:34:16
Jaha nu vart de tomt, säsongen är över. Idioterna vann, grattis till er om ni vill vinna på det där viset. Men mina grabbar har visat att dom vinner på rättvis och fair hockey. Vi vann grundserien så jag är sjukt stolt över dom.
Nu kan jag andas ut då Victor klarat sig från större skador. Förutom att hans handled är uppsvälld och blåmärken överallt men annars är han hyfsat hel. Tack gode Gud för de!

Vad ska man nu spendera all tid på? Det blir så himla tomt när hockeyn är slut. Vårat liv är uppdelat i säsonger inte årstider så vad händer nu då?
Först ska grabbarna få deppa lite sen kanske det blir lite fest för att fira Victors födelsedag på lördag och fira att grabbarna gjort en grym säsong ändå, dom är bäst i mina ögon!




Du är bäst

2015-03-23 / 18:35:11
Min man han kan, han är verkligen bäst.
Då kommer man hem från jobbet, fortfarande tussig, trött och hungrig. Har en timma på mig att hinna äta något och ta mig till ishallen. Också kommer man hem till detta, hur bra får man va?


Färdiglagad mat, köttfärssås och spaghetti som jag älskar plus ett kärleksbrev på tallriken som han dukat fram. Vad har jag gjort för att förtjäna en sån underbaring som Victor?

Massa ordbajsande

2015-03-23 / 12:47:29
Hej på er!

Ny vecka Igen?!? Jag får lite smått panik, ja..
Tiden går så åt skogen fort så tycker nyss vi flyttade hit till Island och snart är vi på väg till Sverige igen för att spendera sommaren där. Jag har haft magkatarr från och till i några veckor nu och det finns lite olika anledningar. En utav dom är definitivt att tiden går för fort. Jag hinner inte med helt enkelt och helt plötsligt sitter jag här, har cirka fem veckor kvar på Island och har ingen resa hem bokad. Ska vi boka flyg eller båt? Ständiga frågan då vi har åt skogen för mycket packning. Men Victor säger att det ska lösa sig så då får jag lita på han.. 
Sen om man tänker ännu ett steg längre så har vi inget spikat boende i Sverige och plus att jag inte har något jobb över sommaren heller. Kan ni lite smått förstå min stress jag känner?
Sedan i nästa sekund så tänker jag också, det är Bara fem veckor kvar på Island. Sen ska vi lämna detta? Lämna vänner och vi kanske inte kommer tillbaka? Med tanke på min separationsångest så kommer detta bli jobbiga veckor. Den tanken att vi kanske inte kommer tillbaka till hösten och att vissa människor här kommer jag förmodligen inte träffa igen. Den tanke gör att jag vill tillbaka hit, stanna här länge till. Men jag vet ju att en dag kommer dagen komma ändå, då jag ska lämna detta. Så kanske lika bra att ta det steget nu i vår?
Usch och fy, separationsångest deluxe. 
Sen tänker jag ännu lite längre igen, vad händer efter sommaren om vi inte åker tillbaka till Island? Blir vi kvar i Sverige? Östersund? Eller vad händer?
Ska vi slå oss lite till ro nånstans och skaffa lite vardagsrutiner, fast jobb, köpa lägenhet och sånt? Eller ska vi flänga runt ett tag till medans vi faktiskt inte har något allt som binder oss nånstans. Inga barn, ingen fast bostad osv. Även om det är spännande så är det jobbigt också. Det är såklart fördelar och nackdelar med vad vi än skulle bestämma oss för. Hjälp, så mycket tankar men vem sitter på svaren? 

Ja hörrni, lite stressiga måndagstankar. Men nu ska jag äta upp, göra mig i ordning och gå på jobbet. Ikväll väntar match så jag ska lägga min energi och mina tankar på de idag, inte framtiden. Det skjuter jag upp ytterligare några dagar tror jag. Först ska vi spela klart finalmatcherna, fira Victors födelsedag och sen när marsmånad är över då tar jag tag i framtiden.. Japp, så får de bli.

Ha en bra måndag allesammans 

Lite upprättelse

2015-03-22 / 23:02:03
Ja hörrni, vilken slödag. Finns inte så mycket att skriva. Jag skulle jobba egentligen då det var öppet i blåfjäll. Men sen i tisdags har jag varit tussig och febrig från och till. Och igårkväll när vi gick och la oss gjorde mitt öra och min hals så fruktansvärt ont att jag ville gråta. Kände samma smärta i morse efter ex antal timmars sömn så det fick bli sjukanmälning idag tyvärr. Vilket kändes otroligt surt när jag äntligen skulle få jobba.. Men men hälsan går före..
 
Förutom att jag är halvkrasslig så har vi tagit de lugnt, storhandlat mat och städat. Varit en lugn dag och hoppats på att bli piggare. Imorgon är det match igen så måste vara laddad till den också. Hemmamatch dessutom så måste värma upp hejarstämman också!
 
Apropå mitt vredesutbrott om senaste matchen så har vi fått lite upprättelse nu. Jag är inte helt nöjd med straffet men det är alltid något. Idioten som knockade Robbie fick i alla fall två matchers avstämning. Tycker dock han kunde fått tre matcher så han också blir borta resten av play offmatcherna som Robbie och Daniel. Men bättre än inget iaf..  
 
 
Klicka på bilden ovan för att se klippet när Robbie blir knockad. Deras spelare går verkligen inte för att ta pucken utan han satsar rakt mot Robbies huvud, idiot!
 


Våran lördag

2015-03-21 / 19:26:25
Hej på er!

Idag är jag lite lugnare men fortfarande frustrerad på dessa puckon.. Lyckades dock somna till slut igår och vaknade halv sex i morse när Victor kom hem. Det blev en ordentlig sovmorgon och efter de har varit promenerat runt på stan, ner till hamnen och förbi konserthuset. En mysig och lugn dag. Nu ligger vi hemma i soffan och slappar. Jag försöker få ur Victor hur han vill spendera sin födelsedag nästa helg men får inte mycket till svar..

Resten av kvällen tänkte vi äta god middag, kladdkaka till efterrätt, kika Gotham och pussas lite. Myskväll med andra ord!




Idioter

2015-03-21 / 00:46:53
3-1 i matcher till SA, skit skit skit!
Men det värsta är inte att vi förlora matchen idag utan att vi förlorat ännu en spelare.. Två spelare på två matcher som är borta resten av säsongen. Och ytterligare två som blivit skadad men kan förmodligen spela nästa match. Det är inte ens roligt när det blir såhär, när man ser att dom med flit är ute efter att skada. Jag vill helst av allt att grabbarna ska lämna WO på måndag och ge dom vinsten. Hellre de än att någon fler ska bli skadad. Jag skiter helt ärligt i att vinna, det enda jag bryr mig om är att dom inte ska behöva bli skadade. En sak kan jag lova er, skadar dom Victor så kommer jag ta till alla medel för att skada dom. Är så fruktansvärt förbannad just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Detta är inte ishockey dom spelar. Jävla idioter!



Olika är bäst

2015-03-20 / 12:12:40
Wohooo det är fredag!


Idag äter jag stadig lyxfrukost innehållande äggmackor, juice, chiapudding och banan. Perfekt uppladdning inför match ikväll, börjar ladda redan nu!

Och självklart rockar vi sockorna idag, olika är bäst!


Ha en bra fredag allesammans!

2-1 i matcher till SA

2015-03-19 / 23:12:23
Skit också.. Idag hade SA det lilla sista som krävdes och lyckades till slut vinna med 3-1 med sista i öppen kasse. Skit! Nu står det 2-1 i matcher till SA men än ger vi inte upp. Bäst av sju matcher så allt kan hända!

Bara att bryta ihop och komma igen. Sova bra, äta bra och ta en promenad imorgon så är grabbarna på G igen. Imorgon blir det vinst. Mina grabbar dom kan, de vet jag! Afram SR




Lyxmiddag

2015-03-19 / 19:27:01

Idag lyxa jag till det med sushi till middag när Victor är på match. Så nu är jag mätt och belåten och redo för match. Tagga till nu, detta ska vi ta. Afram SR!

Myskväll med morfar

2015-03-19 / 13:09:00
Tog mig ut härom kvällen för att kolla på norrskenet och försöka fota de. Vilket är typ omöjligt om man inte har en grym kamera, stativ och slutartid på typ 40-60 sek. Så mina bilder är verkligen bara massa pixlar. Men alltid nått.. På vägen hem gick jag förbi kyrkan och fick åtminstone nån bra bild. Den var fint upplyst med lampor och kontrasterna mot den stjärnklara himlen var så himla fin. Också väldigt svårt att få den känslan på bild men det är vad det är..
 
Satt i min ensamhet på stenarna nere vid vattnet, kollade på norrskenet och pratade med Morfar. Vi hade en mysig kväll jag och Morfar. 
 
Kommer som sagt Aldrig sluta fascineras av denna vackra skapelse..
 
Här är två bilder från insidan av kyrkan. Inte alls lika maffig men vacker på ett enkelt sätt.
Orgeln i kyrkan är otroligt mäktig dock, har över 5000 pipor och man fick skänka pengar om man ville så dom skulle ha råd att städa ur den.. 
Om man får dagdrömma, vilket jag får då det är min blogg, så har jag redan en bild i huvvet hur jag skulle pyntat denna fina kyrkan om jag skulle gifta mig här. Inte för att det är på tal just nu, utan långt fram i tiden, men drömma får man. Och jag har så in i norden fastnat för denna kyrkan och skulle så himla gärna gifta mig här. Tror dock det blir svårt att få alla nära och kära hit till Island. Men som sagt, drömma är aldrig olagligt.. haha!
 
 

Bortamatch mot Akureyri

2015-03-19 / 10:39:42
Jaha då vad dagen kommen, bortamatch mot Akureyri. Dubbelmöte så det innebär övernattning. Eftersom grabbarna inte kan avgöra där uppe så bestämde jag mig för att jobba istället och inte slänga ut flera tusen på flyg och hotell för att få se matchen. Men det tar emot något enormt. Har fortfarande inte bestämt mig hur jag ska göra. Kanske åker bara imorgon om jag får skjuts med någon. Återstår att se!

Så ikväll får jag se matchen på datorn istället och hålla alla tummar och tår jag har. Gör det ni också, hjälp oss att ta hemma detta. Afram SR!







Negativa människor

2015-03-18 / 17:54:49


Vissa människor tjänar man inte på att ha omkring sig. Men ibland är det svårt att sluta känna folk man än gång lärt känna, tyvärr. Bara att försöka ignorera negativa människor, dom förtjänar inte din energi. Lägg den på någon som ger dig något tillbaka istället!

Norrsken

2015-03-18 / 11:33:18
Hej på er!

Igår åkte som sagt Cindy o co hem vilket var lite trist. Men bara två veckor tills vi får främmande igen.

Jag låg hemma mest hela dagen igår då jag fick en släng av feber och vad allmänt jätteöm i hela kroppen. Kändes som den värsta träningsvärken nånsin. Så det fick bli en innedag. Men på kvällen när Victor var på träning tog jag en promenad då det ryktades att det skulle vara magiskt norrsken igår. Tyvärr kunde man inte se det så mycket här nere i stan då det är alldeles för mycket gatljus o sånt. Men några bilder fick jag som jag tänkte lägga ut sen. Är dock sjukt svårt att få det på bild. Men hittade några bilder från gårdagens norrsken på tidningens hemsida. Så utanför stan kunde man nog fått sett ett helt fantastiskt norrsken.. 





Dessa bilder har inte jag tagit..

Men visst är det helt fantastiska bilder? Önskar så mycket att jag hade haft en bil igår jag skulle kunna åkt utanför stan. Men hoppas det kommer fler tillfällen!

Nu vart de tomt

2015-03-17 / 10:27:23
Tisdag och den senaste veckan har gått alldeles för fort. Var nyss ner på busstationen och vinkade av Cindy, Erik och Sofia. Så nu vart det tomt och trist. Har varit så mysigt att få ha dom här några dagar. Men inte allt för många veckor innan vi åker tillbaka till Sverige och får träffa dom igen!



Än är det inte över

2015-03-17 / 00:25:30
Så där ja, så ska det minsann se ut! 
Även om dom tappade ledningen så tog dom hem segern till slut. Vart lite extra spännande med förlängning och straffar. Men vi var det bättre laget och förtjänade vinsten. Grabbarna visar att dom minsann är att räkna med och att det inte kommer bli en enkel match att slå oss. Afram SR!

Får bli en glad bild på Victor och hans chef efter en skön seger

Min He-man

2015-03-16 / 15:55:04

Läste en artikel från gårdagens match där reportern skrev om Victor att han var en svensk amazon. Måste han ju ta som en riktig komplimang kan jag tycka. Och jag kan inte annat än hålla med. Det är väl inte för inte som dom kallar han He-man här på Island..
Ikväll är det dags igen, bara att tagga till för andra finalmatchen. Håll tummarna allesammans, Afram SR!

Blå lagunen

2015-03-16 / 10:39:26
Igår var en fullspäckad dag. Tidig morgon och sedan avfärd mot Blå lagunen när vi äntligen fick tag i en bil. Vi bokade en bil på lördagkväll och fick en bekräftelse som tydligen inte var en bekräftelse. Så där stod vi och väntade på en bil som inte fanns. Då chansade vi hos en annan uthyrare som inte heller hade någon bil ledig vilket gjorde oss rätt stressad då vi hade betalat för biljetter till badet redan som bara gällde på söndagen. Men så gick vi till ytterligare ett ställe där vi träffa en supertrevlig karl som fixade och hjälpte oss att fixa en bil. Så vi fick en lite snygg bil till slut dessutom billigare så det löste ju sig toppen!



Sen gav vi oss som sagt av till blå lagunen och vilket ställe, superhärligt! Vi hade inte alls mycket vind och inget regn så vädret var verkligen på vår sida. Vi tajmade riktigt bra då både regn och blåst kom när vi lämnade för att åka hem igen.







Jag och min lilla goknul, sooom jag gillar dig!

Det är svårt att göra det riktigt rättvist på bilder men det var verkligen härligt där. Längtar redan tills nästa gång jag ska dit!

Förlust i första finalmatchen

2015-03-15 / 22:44:15
Första finalmatchen gick inte alls bra. Alldeles för mycket nerver på vissa och alldeles för mycket rutin på motståndarlaget. Dom har varit med så många gånger förut så för dom är det ingen big deal men det är allra första gången för halva laget i SR. Men nu är första matchen gjord så nu kan det bara bli bättre!


Landslagscoachen för Island förklarar rätt bra varför nerverna ligger utanpå för vissa spelare i SR medans motståndarna kan hantera de bättre

I tornet på Hallgrimskyrkan

2015-03-14 / 18:55:29




Idag när Victor hade kommit hem från träningen och vinden lagt sig lite så tog vi en liten sväng på stan. Vi gick även förbi Hallgrimskyrkan och åkte upp i tornet. Lite otur att det blåste bra mycket där uppe och att himlen var lite grå. Men utsikten var inte så dålig ändå. Kul att få se vår stad upp ifrån också..

Nu har vi slöat här hemma en stund innan de blir tacos till middag och efter de ska vi ha provsmakning med macarones i olika smaker. Mums!

Ha en bra lördagskväll allesammans 

Vilket oväder

2015-03-14 / 13:38:53
God dag på er

Jag har nyss kollat klart på ett program av PLL och ätit frukost. Det är storm ute så känner inte att jag har någon brådska att ta mig ut. Hos Kristin och Steinar blåste de 30m/sek så en bil hade blåst iväg en bit och skyltarna på macken utanför hade blåst sönder totalt. Vet inte exakt hur starka vindar det är här utanför men det som blåste i morse är nog bland det värsta jag någonsin varit med om. Stadsbussarna går inte idag pga säkerhetsskäl så det blåser en aning kan man säga. Får så dåligt samvete när vi har gäster att det bjuds på sånt här väder. Men är ju tyvärr inget vi kan rå på..

Victor trotsade blåsten och pallrade sig ner på ishallen i alla fall. När han kommer hem tänkte vi försöka ta oss till stan och köpa något gott till kvällen. Känns som det lär bli en helkväll här hemma. Men det kan också vara mysigt. Vi var ju tänkt att åka till Blå lagunen och bada idag men det fått vänta tills imorgon..

Hoppas ni har en bra lördag i vårsolen 

Stormoväder

2015-03-13 / 23:00:54
Fredag kväll, middag i magen sen ett bra tag tillbaka och nyss pratade jag med mamma och pappa på Skype i nästan en och en halv timma. En mysig fredagskväll tycker jag!

Dagen har förutom jobb bestått av blåsväder och shopping. Idag tog vi bussen i stormovödret bort till Kringlan för att se vad det fanns för shopping att bjuda på. Blev lite smått och gott.
Sedan blev det middag och nu sitter jag här. Resten av gänget har gått upp i sin lägenhet och Victor är på träning. Men jag är rätt trött då jag inte är van att kliva upp så tidigt på morgonen så det är skönt att bara slappa en stund.

Förutom de så fick jag äntligen hem min efterlängtade lopapeysur idag. Dessutom hade hon stickat en mössa av garnet som blev över. Toknöjd! En sak som är säker är att jag kommer aldrig behöva frysa i denna..




Fredag ju

2015-03-13 / 08:53:32
God morgon!

Klockan sju klev jag upp i morse, fy så tidigt. Inte vad jag är van vid så lite jobbigt var det allt. Men nu när jag väl är vaken går det rätt bra. Ska strax göra mig i ordning så jag kan pallra mig till jobbet. Fick jobba tidigt pass idag så det är skönt, slutar 12.20. Sen ska jag möta upp Sofia, Erik och Cindy på stan innan vi åker mot Kringlan för lite shopping!

Ha en bra fredag allesammans

Mys, shopping och bad

2015-03-12 / 15:55:22
Idag har vi varit ut och strosat runt på stan en stund, fikat och shoppat lite. Nu myser jag och Cindy framför barnprogram på paddan och lite fika. Medans Sofia och Erik upptäcker snoppmuseet. Ska bli spännande att höra vad dom tycker den..

Nu ska jag fortsätta mysa med detta lilla charmtroll. Ikväll blir det badande för hela slanten!



Strösselmössa

2015-03-12 / 11:05:06
Igår fick vi som sagt finfrämmande och det är så mysigt att ha dom här. Viktigast på agendan är att bada så det lär vi nog göra mer än en gång. Sen får vi se vad vi hittar på, något ska vi nog kunna sysselsätta oss med. Annars duger det bra att bara umgås, strosa runt på stan och mysa på fik också..

När dom kom igår fick vi födelsedagspresenter, en till mig och en till oss tillsammans. Tror jag och min kusin är mer lika än vi tror..


Denna fina mössan till mig. Som redan är min favorit! Så igår när vi gick på stan var vi likisar alla tre..

Och den här fina glaskulan till mig och Victor. Den får nog vänta med att hängas upp tills vi har en egen lägenhet men den ska få hedersplats när den väl hängs upp!

Lopapeysur

2015-03-11 / 17:46:45
I födelsedagspresent fick jag en stickad isländsk kofta av Victor. Enda jag skulle göra var att bestämma färg, självklart skulle det vara lite rosa. Såhär blev den, vad tycks?


Den som ligger bakom är Victors tröja. Han körde utan knappar men jag tyckte de kändes smidigare att kunna öppna den om det blir varmt. Tycker den är superfin!

Instängda på skolan

2015-03-11 / 12:43:54
Hej på er!

Idag är det onsdag, Cindy o co landar om ca 15 min. Så måste göra mig i ordning för att möta upp dom på busstationen när dom kommer. Är så glad att vädret är bättre idag än det var igår. Jag hoppas dom slipper se såna styggväder. Inge roligt att betala för en semester till Island och ha skitväder som igår..
Det blåste så otroligt mycket igår att vi vart inlåst på skolan i några timmar. Barnen vart helt förstörd och trodde dom skulle behöva sova över. Haha!

Nu har det i alla fall lugnar ner sig och det verkar vara rätt bra väder just nu.

Hur som lär vi nog kunna hitta på något skoj vad än vädret tycker. Bada varmt kan man alltid göra..

Nä nu ska jag fixa mig så jag är redo när dom kommer! Ha en bra dag 



Lilla söta fröken fräken

2015-03-10 / 19:30:35



Fick nyss dessa söta selfisar från lilla tjejen som är halvvägs till oss nu. Imorgon kommer dom och de ska bli så mysigt att få rå om dom!!

Imorgon kommer Cindy

2015-03-10 / 13:37:33
Hej på er!

Idag är det tisdag och jag ska jobba. Bytte med en kollega som ville vara ledig idag så då fick jag vara ledig i fredags. Skönt tycker jag!

Imorgon är det onsdag och då får vi finfrämmande av lilla söta Cindy och hennes föräldrar i några dagar. Det ska bli så himla mysigt! Får vi se vad vi hittar på, men bada ska vi i alla fall!



Min fina vän fyller år

2015-03-10 / 10:35:09

Idag fyller denna fina pinglan år, Sofia 25 år. Eller var det 35? Du bestämmer själv gumman, har hört att åldern ändå bara är en siffra..
Hoppas du får en toppendag precis som du förtjänar. Önskar så så mycket att jag kunde vara där och fira med dig men vi får fira tillsammans senare. Jag saknar dig massor och hoppas att vi ses något snart! Ett ton med födelsedagskramar och kärlek kommer här! 

Till lilla Melker

2015-03-09 / 13:29:08

Klar med en till tavla. Denna har jag gjort till en liten Melker som vi längtar obeskrivligt mycket efter💙

Vissa människor

2015-03-09 / 10:36:47
Hej på er!

Måndag och ny vecka igen?!?
Idag står jobb på schemat sen får vi se..
Har varit vaken ett tag nu då rörmokarn skulle komma idag. Men vilken tid de fick vi inte veta och för att han säger att han ska komma behöver inte betyda att han kommer. De märkte vi sist. Det är nästan tre veckor sen han lovade sist att komma hit och fixa elementen men han har fortfarande inte kommit. Håller tummarna att dom fixar de idag eller imorgon!


Fram tills jobb tänker jag bara ta de lugnt, kolla farmen och försöka bli på bättre humör. Har sovit halvknasigt inatt pga drömmar som får mig spyfärdig och förbannad. Usch!

Hoppas ni vaknat på bättre humör och får en bra start på veckan..

Babyshower för Karin

2015-03-08 / 14:33:42
I flera veckor nu har vi varit ett gäng som i hemlighet planerat och fixat, alla på olika håll, till Karins babyshower. Och igår var dagen. Önskar så mycket att jag kunde ha varit där men tyvärr fanns det ingen möjlighet. Men det blev en lyckad dag ändå och jag gjorde de jag kunde för att bidra. Huvudpersonen i fråga vart väldigt överraskad och glad över att vi ordnat detta för henne.
Mer än obligatorisk blöjtårta gjorde vi även en varsin egendesignad body till lillen. Tror det var uppskattat och en fin detalj i dekoreringen. Här kommer ett gäng bilder från babyshowern..










Vackra stjärnan med lilla solstrålen i magen




Vem behöver sömnpiller?

2015-03-08 / 11:56:52
God förmiddag!

Har sovit superbra inatt, trots att jag var hemma själv. Har kommit på bästa tipset för att lyckas somna bums. Jag tog med mig paddan till sovrummet, slog på melodifestivalen och direkt när Sanna Nielsen började sjunga så somnade jag. Perfekt sömnpiller!
Efter de vaknade jag bara till för att lägga undan paddan och sen har jag sovit resten av natten till klockan tio i morse. Superskönt!

Kan fortfarande inte släppa att grabbarna vann igår och att dom vann grundserien. Så himla roligt! Nu måste vi bara ladda om för finalmatcherna som börjar om en dryg vecka. Afram SR!

Hittade den här bilden nu på morgonen från en artikel dom skrivit i tidningen

Jag är så stolt

2015-03-07 / 21:38:26
Från att spela två säsonger utan en enda vinst till att få höja bucklan som seriesegrare. Vilka grabbar, jag är så stolt över er!









Seriesegrare

2015-03-07 / 19:57:46
Jaaaaaaaaaaaaaaa, Afram SR!
Grabbarna vann matchen och i och med de vann dom seriespelet? SA har legat i ledning hela säsongen med minst 10 poäng, sen steppar våra grabbar upp och vinner sju otroligt viktiga matcher på raken och vinner grundserien. Får man vara löjligt stolt nu? Våra grabbar har slitit som djur och verkligen bevisat vilket lag dom är, alla jobbar tillsammans. Sen hur stort är det inte att Victor är kapten och får lyfta bucklan? Så himla stolt flickvän och supporter! Mina grymma grabbar, Afram SR!




Håll tummarna

2015-03-07 / 16:01:00

Nu ni, sista seriematchen för säsongen innan finalmatcherna börjar. Jag är nervös som tusan i vanlig ordning, vore skönt med vinst idag så det blir hemmafördel. Det kommer bli en otroligt tuff match ikväll men hjälp oss att hålla tummarna. Afram SR!

För mycket snö i en slalombacke?

2015-03-07 / 11:48:30
Idag har dom stängt i Bláfjöll pga för mycket snö.(?) Ja jag tänkte lika som ni, kan det vara för mycket snö i en skidbacke? Men när jag såg dessa bilder förstår jag vad dom menar..
Detta är ingången till fikastugan/kontoret där alla liftar startas/biljettstugan osv. Ingången till den här är dessutom upphöjd men ändå är den översnöad till tusen.


Här är en av liftstugorna..


Och här är sittliftarna som snöat fast. Kanske kan bli För mycket snö ändå. Tror dom har lite att skotta innan det går att öppna igen..

Nu blir det tomt

2015-03-07 / 07:35:47
God morgon!

Klockan är inte ens sju en lördag och jag är vaken. Bestämde mig för att kliva upp med Victor och göra han sällskap sista timmen innan dom åker till Akureyri för match. Dom ska sova över och kommer inte hem förr än imorgon vilket jag inte är stormförtjust i. Kommer som vanligt ha svårt att sova i natt när det är tomt i lägenheten, men får hoppas de går bra.

Gårdagen var det tomt här. Jag var ledig och Victor fick sluta tidigt så vi strosade runt på stan och sedan tog vi det bara lugnt hemma. Åt god middag, efterrätt och kollade på film. Ville passa på att bara vara med Victor eftersom han skulle åka iväg idag. 

Vad min lördag kommer bestå av återstår att se. Tänkte i alla fall försöka se matchen i övrigt har jag inte mycket planer. Hoppas ni får en bra helg allesammans!



My angel in heaven

2015-03-05 / 22:17:08
Ikväll går hjärnan på högvarv. Så många frågor men så lite svar. Tankar som kommer ifatt mig och ger mig dåligt samvete. Val som då kändes rätt känns nu helt fel. Det finns saker jag undrar över, hade jag kunna förstått att det verkligen har hänt om jag var där? Skulle det känts bättre om jag hade hållit din hand in i sista stund? Just där och då orkade jag inte de. Tanken att förlora dig var tuff nog. Men en sak är säker, alla mina minnen med dig och hur mycket jag älskar dig det kommer ingen någonsin kunna ta ifrån mig..



Storm igen

2015-03-05 / 16:41:26
Åter igen var det stängt i Bláfjöll, men inte så konstigt då vi har plusgrader och storm ute. Igår när jag hämtade Eva och Joel på skolan och vi var på väg hem till dom så blåste det nå fruktansvärt mycket. Det blåste så mycket att Joel var tvungen att grabba tag i ett räcke och panikhålla för att han inte skulle blåsa iväg. När det hade lugnat sig en aning fick jag hålla i han och försöka ta oss till dörren. Vi fick oss ett gott skratt men en liten fem åring ska inte vara ute och gå i denna blåsten när det blåser över 20m/sek.

Idag har jag varit bort till Skejfan och hämtat ut några foton som jag framkallat och sen gick jag runt och kollade lite och slösade lite tid. Lyckades även hitta ett gäng ljus i alla de färger som jag önskade nu till våren. Älskar pasteller och älskar att det kommer mer och mer i butikerna. Man blir så glad av färg!



Min fina mormor

2015-03-04 / 14:50:12
Idag bestämde jag mig för att ringa min fina mormor, kände att det var alldeles för länge sen vi pratade nu. Blev ett rätt långt samtal om allt möjligt så nu är hjärtat fyllt med mormorenergi. Hon hade varit och hämtat passet idag vilket betyder att det börjar närma sig avfärd. Jag längtar tokmycket till dom ska komma hit!

Den finaste människan med det största hjärtat på denna jord

Barnvakt idag

2015-03-04 / 12:26:33
Hej på er!

Detta börjar bli tjatigt nu, men självklart är det stängt i fjället idag när jag ska jobba. Bara för att de varit öppet i fyra dagar då jag inte jobbar och nu är de stängt. Dåligt!


Men jag ska istället vara barnvakt åt Hildur Eva, Joel och Vala. Det ska bli kul, får se vad vi hittar på. Fram tills dess ska jag äta något, kolla farmen och bara ta de lugnt. Behöver stressa ner lite efter gårdagen som var en enda stor bubbla fylld med stress. Dessa jäkla matche alltså.. Lär ju inte bli bättre nu när finalmatcherna börjar. Men kul är de!

Ett skepp kommer lastat med mera bilder

2015-03-04 / 10:43:00
Här kommer de sista bilderna från vår mysiga dag i lördags..
 
Först åt jag lunch och fika med min fina prins..
Sedan var det dags för fisk spa..
Bilden beskriver ganska bra min upplevelse av fiskarna som åt på mina fötter. Shit vad det kittlades, men kul hade vi. Mycket skratt innan vi var klar..
Victor tyckte mest det var skönt, och skrattade åt att jag inte kunde slappna av..
Och avslutade med tacogratäng till middag. Självklart en hög med sallad och tacoskal till. Mums!
 

Fiiiiiiiiinal

2015-03-03 / 23:55:48

Wohoooooooo, Afram SR!!

Vinst mot Björninn med 4-1 och grabbarna var freaking awesome. Mitt hjärta slår fortfarande som ett jäkla fyrverkeri och jag kan inte slappna av. Är så lycklig och uppspelt att jag vet inte vad. Dom kämpade som ett lag och var överlägset mycket bättre hela matchen. Detta unga laget har förtjänat den här platsen i finalen mer än väl och jag är sjukt stolt! Det var inte många som trodde detta efter två säsonger utan vinst. Men dom har motbevisat alla som nånsin tvivlat på dom och nu laddar vi inför match först på lördag om första eller andra platsen. En första plats skulle innebär hemmafördel så matchen på lördag är viktig. När den är spelad är det full fokus på final och att ta hem hela skiten. Afram SR!



Indiska

2015-03-03 / 14:00:41
I inredningsväg så har jag otroligt blandad smak, jag gillar allt och inget. Men när det kommer till porslin så är Indiska min absolut favorit, har nästan allt ifrån indiska i köket.
Nu såg jag att dom fått in en ny kollektion med porslin på Indiska och jisses så fint, jag vill ha allt!




Bilder från Snoppmuseum

2015-03-03 / 11:42:00
Här kommer ett gäng bilder från snoppmuseét. Man kan i alla fall konstatera att det finns alla sroters längder och former i världen, ingen är nog den andra lik. Kan ju även konstatera att valarna har dom överlägset största, om det nu är en tävling om sånt?
 
Detta är en liten valsnopp(?)
Detta är en delfinsnopp.
Här är en av de största valsnopparna som hittats, den väger 70 kilo. Ganska stabilt..
Som sagt, form, tjocklek och längd kan skilja sig..
Hittade en intresserad besökare..
Fick lära mig något nyttt också, att tydligen har djuren snoppben. Så även människor, men dom är så(ca 1-2 cm) små att dom inte märks. Var dock en liten kille på 5 år som hade fått opererat bort sitt då det växt för mycket.
Detta är en gamla version av kondom, gjort av delar från kor... Fräscht?
Detta hörrni är en uppstoppad afrikansk elefantsnopp..
Här ser ni en älgsnopp, orakad och allt..
Detta är en giraffsnopp.. 
Och detta är avgjutningar från Islands handbolls landslag när dom vann glud för några år sen.. Rolig idé?
En getsnopp mina damer och herrar..
Och såhär ser en valsnopp ut om man skär den itu och kollar framifrån, Om ni förstår vad jag menar?
Här har dom tillverkat en vas av en valsnopp.. Någon som skulle önska att få ha en sådan hemma?
Dessa småttingar är håriga små kattsnoppar..
Och detta är hundsnoppar..
Kan ni gissa vad detta är? Det är en människosnopp, måste vara från en gamgubbe eller nått? Usch!
Och detta är människotestiklar..
Det här är en fossil från gammalt tillbaka, dom antar att detta tidigare tilbaka har använts som dildo. Kallt kanske?
Avslutar med en bild på slips och fluga gjord av valsnoppsskinn. Någon som skullke vilja ha en sån? Tror i alla fall du skulle vara ensam om de..
 
Ja detta var en del av alla bilder vi tog. Vart ett gäng. Känns dock lite halvt suspekt att kolla och ta bild på massa snoppar. Och tror aldrig någonsin jag skrivit ett inlägg som innehållt ordet snopp så många gånger och kommer nog aldrig göra de igen heller. Detta var nog bara en gång. Ber om ursäkt ifall någon blivit stött ;)
 

Nervös och stressad

2015-03-02 / 23:37:14
God kväll!

Antar en del av er redan sover, klockan är ju närmare tolv i Sverige nu. Jag sitter och kollar trolljägarna på paddan och scrollar lite på Facebook. Så kom den här upp;

Och fy tusan vad det knöt sig i magen. Kanske låter töntigt men jag har varit nervös i tio dagar nu sen den senaste matchen. Imorgon är det en så otroligt viktig match och jag känner mig både stressad och nervös. Dels för att jag verkligen inte vill att det ska bli som senast att Victor ska komma hem blåslagen och skadad. Sen vill jag att vi ska ta tre poäng och ta oss till play off. Usch och fy så nervös är jag. Håll tummarna imorgon för oss, det kommer behövas! 

Kan inte förstå att man kan bli så känslomässigt involverad och nervös för en match i ishockey. Men antar det är ett brinnande intresse och en jäkla vinnarskalle som talar..

Vackra Ejsa

2015-03-02 / 10:11:00
 
I lördags hade vi som sagt helt fantastiskt väder och när solen lyser visar Esja sig från sin allra bästa sida. Kan verkligen inte sluta faschineras av detta mäktiga, vackra berg. Som Holmar säger, så är vi nog fortfarande bara i dejtingstadiet än, jag och Esja. Då det fortfarande gör mig helt blown away. Men i och med att man gifter sig med de så försvinner faschinationen och tjusningen med de. Så tänkte bestämt Aldrig gifta mig med Esja.
 

Så fina zebror

2015-03-01 / 19:26:03
Okej, hörrni. Ni som känner mig vet att jag älskar påslakan i alla mönster och färger. Sen finns det en annan sak som jag blivit otroligt förtjust i, nämligen zebramönster. Och gissa vad jag hittade?
Tada!! Ett påslakan med en zebra på. Hur fint är det inte?
Så nu slänger jag ut en ohyfsad önskan här att om någon skulle ha vägarna förbi Rusta kanske ni skulle vilja köpa två såna påslakan åt mig och lagra tills vi kommer hem igen? Skulle nästan kunna betala det dubbla för att få dom, jag tror jag är kär. Såååå fina!

Min fina mammas dag

2015-03-01 / 11:00:55
Idag fyller min alldeles egna fina mamma år. Önskar så mycket att jag kunde vara där och fira med dig.
Men snart kommer du hit så vi kan fira då och paket väntar självklart på dig när du kommer hit!


Jag hoppas du får den underbara dag du förtjänar. Du är den finaste, starkaste och vackraste människan från insidan och ut. Jag har dig att tacka för den jag är idag. Är evigt tacksam att du är min mamma och allt du gjort för mig. Även fast jag ibland varit gnällig, elak och fått dig att vilja gråta så har jag alltid älskat dig och kommer alltid göra. Du är min förebild i livet och den dagen jag får egna barn vill jag bli som du. Sån underbar mamma som du är och alltid varit är det inte många som har. Jag är så glad att just du är min mamma och kunde inte vara mer stolt att få vara din dotter. Tusen grattiskramar till dig på din dag, jag älskar dig!