Less man blir

2013-09-30 / 21:48:43
Om det är något jag avskyr så är det när folk lovar något. Sedan håller man det inte. Varför lovar man det ens från början då? Känner man sig duktig för att man säger att man ska göra något? Och sedan dröjer de alltid längre än vad som sagts. Säg då de istället, "tyvärr hinner jag inte. Men jag gör det så fort jag kan!"
Okej en gång, sånt händer. Men det är säkert 5-6 gången på kort tid nu. Usch fy Blä vad less man kan bli!

Nostalgi

2013-09-30 / 19:05:51
Efter jag städat idag fick jag inspiration att måla en tavla. Eller i alla fall början på en. Lite kommer bli lite av en nostalgitripp att kolla på den. Den kommer nog passa bäst på ett flickrum, så kanske jag känner någon liten söt flicka som vill ha en tavla?
Men det är så himla skönt att måla. Bara sitta där, glömma tid och rum och inte tänka på något..

Här får ni en liten tjuvkik på vad det ska bli;



Städdag

2013-09-30 / 11:00:11
God förmiddag !

Har vaknat varje morgon senaste veckan med ont och sådär skrovlig i halsen. Men allt som oftast släpper de när jag ätit frukost. Det är dock sjukt irriterande att alltid vakna och känna sig småsjuk. Det förstör som dagen på något vis. Jag lurar mig själv att det inte är värt att göra något, att jag inte orkar göra något för att jag är lite småsjuk. Nu är det slut på de. Jag vet att jag blir friskare av att göra saker när jag känner mig såhär krasslig. Så idag ska lägenheten städas, så är det bara.. Och ordentligt ska de göras!
Så nu vet ni vart ni hittar mig de närmaste fem timmarna. Japp så lång tid tar de för mig att städa en lägenhet, minst. När de ska städas ordentligt så ska alla möbler dras fram de ska görs ordentligt helt enkelt. På mitt sätt..

Ha en bra dag allesammans


Nails

2013-09-29 / 16:51:42

Fixa naglarna idag för första gången på länge. Jädrans så mycket fräschare händerna ser ut direkt. Tummen upp för vårdade, målade och fina naglar!

Hösten är här

2013-09-28 / 12:54:20
Önskeoutfiten för dagen ser ut såhär 


Men då Victor sa att det var kallt ute och att jacka var att föredra så fick jag glömma de. Istället blev dagens såhär;




Och resultatet blev då värmeslag. Det visade sig att det inte alls var särskilt kallt ute och att det var näst intill vindstilla. Ja ja, hur som så är det höst nu!

Lyckligare än på länge

2013-09-27 / 18:48:13
Wohoooo!

Nu har jag gjort klart sista tentan, kanske för alltid?
Om ni anar vilken sten som just föll från mitt hjärta. Vilket tryck i bröstet som just försvann och magen skriker åt mig nu "tack det var banne mig på tiden."
Gudars så otroligt skönt det känns.
Så vet ni vad kära läsare? Nu väntar jag bara på mitt diplom som jag får i oktober, sedan är jag utexaminerad operativ redovisningsekonom. For real. Wohooooo skriker jag igen!
Jag bara ryser av glädje, skriker, hoppar och andas äntligen ut för första gången på väldigt länge. Även fast jag för tillfället är arbetslös så tar jag banne mig riktig helg nu. Detta eufori fulländas snart när min man kommer hem och vi får ha lite fredagsmys!
Vi ska ha En sån lyxhelg i helgen har jag bestämt. När vi bara tänker njuta, mysa med och unna oss något extra. Just nu är jag lyckligare än någonsin. Och jag tänker faktiskt vara lite för egenkär och säga, "Fy fan vad jag är bra!!!"





Pluggångest

2013-09-27 / 14:05:00
Idag känner jag mig betydligt piggare men har fortfarande en sak som tynger mig. Som jag haft ångest över i flera flera veckor nu. En sista tenta som ska göras innan jag får min examen.
En tenta i deklaration och beskattning. Har gruvat mig så jädrans mycket för den så har liksom aldrig huggit tag i den. Istället har jag fått lite ångest och därmed stress i hela kroppen. Tror det är lite orsaken till att jag börjat få ont i magen igen, känner mig hängig och allmänt stressad. Så idag har jag huggit tag i detta problem i hopp om att det ska lugna min kropp lite när jag väl gjort den. Så nu lyssnar jag på föreläsningar, gör övningsuppgifter, räknar och läser. Jag börjat greppa detta lite nu och tänkte försöka bli klar så jag kan göra tentan i eftermiddag. Skulle vara så otroligt skönt att få den bortgjord innan helgen så jag kan pusta ut ordentligt..
Extremt roligt inlägg va?

Aja, jag kände bara att jag var tvungen att ta en minuts paus från pluggandet och rensa hjärnan på några ord och tankar. Så nu vet ni vad jag gör idag. Fast det är strålande sol ute. Jippi!

Ha en bra fredag allesammans



True friendship

2013-09-27 / 12:41:43

Krya på mig

2013-09-25 / 13:07:17

Dagen blev genast mycket bättre, eller?
Nu får man iallafall unna sig en skål glass med gott samvete fast det är onsdag. Krya på mig!

Lägesrapport

2013-09-25 / 12:52:14

Fy tusan vilken tråkig dag detta är och kommer fortsätta vara. Victor åkte vid halv elva i morse för morgonträning. Sedan bär det av Nybro för bortamatch. Med andra ord, jag blir själv hela långa dagen. Inte nog med de så är det en underbar höstdag idag men jag ligger inne och är krasslig. Ont i magen i vanlig ordning och även en aningen förkyld. Jippi!
Borde plugga, det är de som står på agendan idag. Men kändes de kul eller?
Nepp, plöjer igenom några 90210avsnitt istället.

Ja hörrni, så ser min dag ut idag. Kul va?
I skrivandets stund står jag och lagar lite lunch i hopp om att de ska göra mig friskare. Sedan blir det till att missbruka te för halsens skull.
Sådär ja, en liten lägesrapport från mig.

Ha en bra dag allihop

Vuxenpoäng

2013-09-24 / 16:32:14

Idag medan Victor har varit iväg och jag legat hemma med kass mage så har jag lyckats skramlat lite vuxenpoäng. Har gjort min första stek någonsin. Det är väl vuxet?
Det blev en rostbiff som vi ska avnjuta tillsammans med hasselbackspotatis. Sån där enkel tisdagsmiddag. Vi har faktiskt lite anledning att fira idag, så det passar ju bra..



Den där jag

2013-09-23 / 17:52:18

Min stora kärlek

2013-09-23 / 15:34:50

Är sådär löjligt lycklig idag. Ler för mig själv när jag ser på min prins som ligger och tar en powernap i soffan. Kan inte förstå att just jag fick världens bästa kille. Underbara älskade fina du, som jag älskar dig. Jag älskar allt du gör för mig och jag älskar den jag är när jag är med dig. Att vi tog vårt pick och pack och flyttade trodde jag skulle bli enormt jobbigt. Men med dig vid min sida känns det enbart roligt. Jag ser det som ett äventyr, ett äventyr jag får upptäcka tillsammans med dig. Efter tre år tillsammans blir jag fortfarande mer kär i dig för varje dag. Jag ser fram emot alla dagar, månader och år vi har tillsammans framför oss. Alla äventyr, resor och roliga saker vi kommer uppleva tillsammans. Jag vill bli gammal med dig. Vid din sida för alltid, du är allt!

Inspiration

2013-09-21 / 13:56:20

Fotovägg

2013-09-20 / 18:51:02

Nu har vi grejat upp en fotovägg i gästrummet. Så nu efterlyser jag lite fina och roliga bilder att sätta upp där. Har ni några sådana får ni gärna skicka dom till mig, på posten, mejl eller så. Tack på förhand!

Om ni inte skickar några bilder får ni inte heller vara med på fotoväggen. Så bäst ni skickar några ;)

Ding ding ding

2013-09-18 / 23:25:11

Såja, tre poäng tar dom med sig hem från Malmö. Tummen upp för grabbarna!

En prinsessa

2013-09-18 / 17:10:47

Den dagen jag får en dotter ska hon bli en riktig prinsessa. När jag såg den här bilden på sovrummet tänkte jag direkt att "den dagen jag får en dotter ska hon ha det sådär!"

Inspiration

2013-09-18 / 11:02:28

Som ni ser har jag väldigt blandad smak när det gäller inredning. Vilket i sin tur leder till att det är blandad kompott här hemma i vår lägenhet också. Men som sagt, jag gillar den!

Inspo

2013-09-17 / 16:35:14

Myssoffa deluxe

2013-09-16 / 14:40:10

Nu är soffan på plats och jag älskar den. Den kanske inte ser så mycket ut för världen men jädrans så skön den är. Djup sits och hög rygg. Tummen upp!
Vardagsrummet börjar nu också bli klart. Vi ska bara få den extremt fula, håliga och trasiga bruna fondväggen omtapetserad. Sen så, är det klart!
Jag bara älskar vår nya lägenhet. Kanske inte inred enligt alla tidningar, trender osv. Men den känns hemtrevlig och ombonad. Den känns som oss. Inte alltid sammanhängande inred med samma stil i varje rum. Men vem bryr sig? Så länge vi gillar de så. Eller hur?


En bästa vän

2013-09-15 / 20:36:11

När man har en nära vän som är en sjukis och får ligga på sjukhus flera flera dagar. Osså är man alldeles för långt ifrån för att kunna visa hur mycket man bryr sig om den. Då får man försöka visa de på något annat vis. Vad passar då bättre än ett litet krya-på-dig paket?
Jag kanske inte har tusen vänner. Men de jag har, värderar jag högt. Önskar hur mycket som helst att jag kunde skydda dom mot allt ont. Och jag hoppas verkligen dom vet om de, att jag skulle göra allt för dom. Att dom betyder mer än mycket för mig..
Varje dag håller jag tummarna och tänker på min bästa vän att hon ska få slippa detta onda nu. Att hon ska få bli frisk, pigg och glad igen. Räknar varje dag tills vi ses i oktober. Krya på dig världens bästa vän! <3

Woho

2013-09-14 / 13:42:27

Woho vår nya soffa har kommit!
Nu ska vi bara ut med den gamla och montera ihop den här så. Bara..

Sen ska det mysas i ny soffan kan ni ge er på. Dundrans så mysigt!

Bitch

2013-09-14 / 11:06:20

Den känslan när man nästan lite hatar sig själv, är arg på sig själv och bara vill skrika och slå på något. Just så känner jag nu, när jag blir så frustrerad över att jag inte kan vara till någon nytta. Kanske ibland men ibland verkligen inte. Just nu är en sån stund då jag verkligen inte är till någon nytta. När jag känner mig totalt jäkla värdelös och less på mig själv. Trodde detta skulle bli en bra början på helgen. Icke, istället sitter jag här och hatar mig själv. Lyckat!
Kanske att jag överreagerar en aning. Världens minsta grej har jag helt plötsligt gjort till världens största grej typ. Men ja bägaren rann över helt enkelt. Jag har varit alldeles för lat och likgiltig alldeles för länge nu. Dags att ta tag i mig själv, för ingen annan kan göra det åt mig. The game is on, bitch You are Going down!

Butterflies

2013-09-13 / 18:07:43

Pimpade våran taklampa i sovrummet idag. Fick dels lite mer färg i sovrummet och otrolig söt vart den. Japp jag gillar den!

Äppelmos

2013-09-13 / 17:57:51

Jag fortsätter vara huslig när Victor åker iväg på match. Denna gången blev det en nyttig version av äppelmos med ingefära att ha på havregrynsgröten till frukost. Inge socker och tar 10-15 min att göra. Klart godkänt!

God natt på er

2013-09-11 / 23:44:54

Klockan slår snart över till torsdag och jag ligger ensam i sängen och försöker sova..
Grabbarnas match gick sådär, blev tyvärr förlust med 1-0. Men mot ett topptippat lag i div 1 F så tycker jag dom ska vara nöjda med resultatet. Alltid tråkigt med förlust såklart, men nu har dom visat att man inte ska räkna bort BHC denna vintern.

Kvällen har jag spenderat i soffan mesta dels. Även börjat tjuvträna lite här hemma. För mig gäller allt eller inget. Så från att inte träna alls tills att köra alldeles för mycket resulterar i ett ömt knä. Men det är ingen farlig smärta så jag ser det som positivt.

Nu tänkte jag försöka sova så tiden går snabbt och prinsen min kommer hem någon gång. Imorgon väntar myssovis och sedan lite nervösa saker. Håll tummarna för mig!

Proteinbars recept

2013-09-11 / 12:33:22

Nu är mina bars klara och de vart faktiskt riktigt goda, inte så söta. Känns som ännu nyttigare när dom inte är så söta. De tog dessutom bara ca 10 min att göra, om man inte räknar med disktiden efteråt..

Recept för 10-12 st

4 dl fiberrikt havregryn
2 dl proteinpulver
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl krossade linfrön
3 msk kakao
2 krm vaniljpulver( inte vaniljsocker)
1 1/2 msk kokos
Ca 8 st torkade aprikoser
2 tsk honung
1-1 1/2 dl mjölk

Det är vad som behövs.
Först blandar man alla torra ingredienser. När det är gjort klipper man aprikoserna i småbitar och blandar i samt honung och till att börja med 1 dl mjölk. Om smeten inte riktigt binder kan man ha i lite mer mjölk. Men den får inte bli för mjuk och geggig. Sedan brer man ut den på bakplåtspapper i en form och ställer in i kylen. Bör stå några timmar för att hinna stelna. Vill man för att få dom lite hårdare, dock ett lite onyttigare alternativ, kan man smälta ett litet tunnt lager mörk choklad ovanpå.
Går självklart att byta ut aprikoserna mot blåbär, hallon eller vad man nu vill ha i. Detta är Egentligen ett grundrecept man sedan kan experimentera lite med själv. Lycka till och smaklig spis!

Hat on

2013-09-11 / 12:11:42

Hej på er!

För en stund sen släppte jag av Victor på ishallen för borta match mot Kallinge. Blir en minst sagt tuff start på säsongen, men bara hålla tummarna att det går bra..
Jag har hunnit en sväng på Knalleland för att kolla runt lite. Köpte lite smått för att kunna pyssla. Vad jag pysslat får ni se en annan dag. Mer än de så slog jag till på min efterlängtade hatt idag. Hur mycket jag kommer använda den återstår att se. Får se vad människor i min omgivning, allra helst Victor, tycker om den. Jag gillar den iaf!

https://cdn2.cdnme.se/87001/7-3/pic_523041c09606ee47ae8d74e1.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/87001/7-3/pic_523041c4e087c30c9989651d.jpg" class="image">

Proteinbars

2013-09-10 / 16:22:50

Dagens sysselsättning när Victor är och tränar fick bli lite bakning. Det ska bli proteinbars med kakao och torkade aprikoser. Nu ska det in i kylen några timmar sen är dom klar. Om dom blev bra får ni recept här sedan..

Mitt yrkesval

2013-09-09 / 11:39:41

Ibland har jag dagar då allt känns skit och att vissa saker i livet aldrig kommer lösa sig. Men sedan jag och Victor tog vårt flyttlass och flyttade hit ner till Borås har jag inte känt så någon dag. Visst har det inte flutit på exakt som jag tänkt mig men jag har aldrig känt att det är lönlöst och att det inte kommer lösa sig. Förr än idag! Idag är en sån dag när det känns tungt. Idag borde jag börjat min andra vecka på praktiken, men jag har ingen. Att få jobba med redovisning är något jag älskar. Om man nu kan älska ett arbete? Om det går så gör jag de..
Önskar så mycket att alla redovisningsbyråer i denna stan fick veta hur gärna jag vill jobba, vill utvecklas och lära mig massa massa mer. Kan någon bara berätta de för dom? Så dom bestämmer sig för att det är självklart mig dom vill ha!
Jag kan hålla med om att ibland har saker och ting gått för enkelt i mitt liv. Jag har inte alltid behövt kämpa för att få som jag vill. Men när det kommer till jobb och skola då har jag allt kämpat. Under det senaste året har jag ibland velat ge upp och hoppa av skolan. Men i slutändan har det löst sig och jag har lärt mig så himla mycket på vägen. Efter min praktik och min sommar på Ekorrit så är jag hundra procent säker på att det är de här jag vill göra. När man tycker det är roligt att plugga, när man vill ha nya skoluppgifter att hugga tag i och när man längtar till att kliva upp tidigt på måndagmorgon för att gå på jobbet. Då har man hamnat så jäkla rätt. Och det är exakt så jag känner för det här jobbet..
Jag vet att jag inte ens lärt mig hälften av allt som finns allt lära mig och det gör mig ännu mer exalterad och lycklig över mitt yrkesval. Att jag har så många fler år och så himla mycket kvar att utvecklas och lära mig. Men vill ju bara hitta någonstans att få lära mig och utvecklas. En arbetsplats där dit jag längtar att få gå till, ge mig en sådan tack. Ge mig ett jobb bara, jag är less på att vara ledig nu. Inte less på att vara med Victor varje dag, utan less på att inte få jobba med det jag utbildat mig till. Men just idag har jag en sån dag då det känns som det kommer dröja tusen år innan jag får jobba igen. Medan igår kändes det som det löser sig när som helst. Ja ni hör ju, det svänger snabbt. Får hoppas det svänger tillbaka lika snabbt också. Och att det löser sig snart, önska mig lycka till och håll tummarna kära läsare..

Nu har jag fått skrivit av mig. Dock världens tråkigaste inlägg för er att läsa men ack så skönt för mig att få det ur mig.
Ha en Bra dag
På återskrivande

Mysbelysning och allt

2013-09-08 / 20:58:40

Nu börjar sovrummet bli klart. Sänggaveln är så gott som klar, ska bara slipas lite sen så. Faktiskt riktigt nöjd, med mysbelysning inuti och allt. Tummen upp!

Myslördag med min karl

2013-09-08 / 00:03:35

God kväll!

Klockan slår snart över till söndag och vi ska strax krypa i säng. Våran lördag har varit Väldans mysig och det har varit en hel del bilåkande. Vi fick för oss, efter Victors träning, att vi skulle åka till Gränna en sväng och sedan svänga förbi Jönköping på vägen tillbaka. Och så blev de. En sväng till Gränna, mysfika och strosade runt. Lyckades självklart bli lite kronor fattigare men ett ex antal karameller rikare. Mums! Jag var i himmelriket, minst sagt..
Efter några timmar i mysiga byn med fantastisk utsikt över Vättern och polkagrisar vart man än kollade, så begav vi oss mot Jönköping. Där det bara blev en snabbtur inne på Ikea. Sen åkte vi hem igen. Och kvällen har vi mest bara myst på i lägenheten och kollat på Maria Vern. Säger samma sak varje gång jag ser såna typer av filmer, "varför ser jag dom?" Blir lika stressad och nervös varje gång. Men har man en stor stark karl som håller om en så går det bra..

Som sagt, nu ska vi krypa i säng och ladda för morgondagens match. Sista träningsmatchen innan serien drar igång till veckan. Håll tummarna folk!

God natt på er

Inred med pom poms

2013-09-05 / 17:03:24

Något som jag blivit galet förtjust i är Pom poms. Tycker det är så barnsligt, sött, romantiskt, färggrant och fint. Vet bara inte riktigt hur och vart jag ska få in det i våran lägenhet. Det lutar åt gästrummet, men måste få över Victor på min sida först. Självklart får ni några inspirationsbilder så jag kan få eran åsikt om dom. Vad tycker ni? Är det hiss eller diss?

Inspiration

2013-09-05 / 16:25:48

Nu när vi har skaffat större lägenhet och får inreda den tillsammans så har man ungefär tusen olika idéer i huvvet hela tiden. Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken stil jag vill ha, så det blir lite blandat. Färgstark, pastell, fårskinn, vitt, trä, sten, trasmattor och allt möjligt faktiskt. Nog känna det hemtrevligt alltid, tycker jag iaf!

Tills våran lägenhet är helt klart och jag kan visa er alla bilder på den. Så får ni här lite inspirationsbilder som jag gillar!

Arbetsfördelning

2013-09-05 / 10:31:40

God förmiddag på er!

Idag är vi uppe med tuppen, nästan. Vid strax efter åtta klev vi upp. Har hunnit på möte med hyresvärden, varit på jula och nu är vi hemma igen. Perfekt arbetsfördelning i vårt hushåll. Jag kollar på Project runway och Victor skruvar. Vår sänggavel börjar ta form och den kommer bli superfin!
Sen ska den bara målas också, men det är bara roligt..

Nästa mission, sovrummet

2013-09-04 / 17:38:56

Idag har vi tagit tag i sovrummet igen, det har legat lite på is. Men nu är det på G igen. Virke har inhandlats, lite småpynt och sedan ska det målas i vanlig ordning. Men fint kommer det bli!
Ni får en sneak peak så länge så kommer självklart slutresultatet upp om några dagar när vi är klara..

Samma fråga varje höst

2013-09-02 / 16:27:56

Varje gång jag ser tjejer med ljusbrunt, karamellblont eller honungsblont hår blir jag sjukt sugen att färga håret. Speciellt denna tiden på året. Och självklart är det inget undantag denna hösten. Men ställer mig samma fråga i år som så många gånger förut, vågar jag?
Vad tycker ni, blond eller brunett?

Höstredo

2013-09-01 / 13:43:05

Nu är även jag redo för höst och alla timmar på ishallen. Ny kappa och nya stövlar, love it!