Schizoväder

2014-09-30 / 20:01:46
Det mest schizofrena med denna ö är vädret. Inatt var det storm igen, som höll i sig en bit in på förmiddagen. Sen vart det soligt och fint. Då tog jag på mig för att gå en promenad till svenska ambassaden. Hela vägen dit var det fint väder. Men under de minuterna jag var där inne slog vädret om till spöregn. Som höll i sig i ungefär så lång tid som det tar att gå till ett postkontor 1 km bort. Inte alls lång tid med andra ord.
När jag va klar på posten var det fint väder hela vägen hem, fram tills nyss.
Jag satte mig vid fönstret där det va soligt och fint för att sminka mig. Hann inte mer än börja så vart det mörkt i rummet. Jag kollade upp och möts av detta:

En kolsvart himmel.
Det märkliga är att nu sådär 5-10 min senare ser det ut såhär igen;

Och man ser att solen är på väg fram igen. Schizo väder!

Snart väntas match. Blir upphämtad 19.45 för bortamatch i andra sidan av stan. Derbykänsla!

Japp ännu ett sånt där superintressant inlägg. Men uppdatering får ni iaf :)

Grár mánudagur

2014-09-30 / 00:25:11
Måndag som varit en grå måndag.
Vaknade flera gånger i natt för det var storm ute. Storm som jag drömde mardrömmar om.
Detta ovädret har hållit i sig hela dagen toppat med spöregn. Så det har varit en innedag nerkurat under täcket för mig..





Långhårigt fårskinn

2014-09-28 / 23:49:38
Idag har vi tagit det lugnt. Precis som resten av helgen.
Vi var en sväng till Kringlan idag, ett köpcenter en bit här ifrån. Strosade runt och kollade lite.
Köpte ingenting idag, förutom mat. Men hittade en sak som jag bestämt att jag ska köpa innan jag lämnar Island. Och det är ett långhårigt lammskinn. Vet dock inte vilken färg, de har jag inte riktigt bestämt än. Men fina är dom och den finns affärer överallt nere på stan som säljer såna.



Jag har även sett ett kuddfodral som jag är otroligt sugen på. Med islandshästar i brun/vitt tryck. Så fint!

Home alone

2014-09-27 / 01:37:13
Fredagskväll och grabbarna är på födelsedagsfest för en i laget.
Jag har bäddat ner mig i sängen med välförtjänt gotta och idol. Är visserligen lite tomt och trist att vara ensam, men lite skönt också..




Vi ska ha mysdag imorgon istället. Sovmoegon, gå på world class och bara bada och mysa.
Hoppas ni har en awesome helg allesammans!

Du fina människa

2014-09-26 / 17:29:42


Här ligger han igen och sover. Mina fina fina prins. Han ser så nöjd ut. Nästan som att han ler. Jag är så lyckligt lottad som får dela mitt liv med dig. Den finaste och underbaraste människan jag vet. Jag älskar dig!

En grym dag?

2014-09-25 / 18:06:37
Någon pekar finger åt mig idag och vädergudarna skrattar.
Solen har lyst hela morgonen och förmiddagen. Jag bestämmer mig för att klä mig och gå till affären och solen skiner fortfarande. Men inte länge till. Jag hann gå ungefär 500m innan det var ett stort svart moln över mig. Som kom från ingenstans. I och med de även regnet, skitväder!
Men jag bestämde mig för att gå och handla i alla fall. Väl framme var jag lite kall och blöt men strunt samma. Gick runt i affären, plocka ner de jag skulle ha i vagnen och gick för att betala. Då dyker nästa slag i ansiktet upp. Kortet funkar inte. Snälla? Skämtar folk med mig?
Var bara att lämna alla grejor och gå hem igen. Självklart när jag är hemma igen så lyser solen. Vad är oddsen?
Jag som hade bestämt att detta skulle bli en kickass-dag. Men icke, fuck You. Who ever You are!

Njóttu Þriðjudagur

2014-09-23 / 16:19:48



Solen lyser ut, jag har promenerat och nu äter jag äggmackor till lunch. Som sällskap har jag fröknarna i pretty little liars. Det är tisdag kära vänner, enjoy!


Daufur mánudagur í rúminu

2014-09-22 / 16:34:27
Efter gårdagens promenad i storm och regn vaknade jag i morse efter 13 timmars sömn med en ond och tjock hals. Vädret är inte lika dåligt idag som igår men min trötta kropp orkar inte gå ut i alla fall. Jag skulle gå in på stan idag men det får nog vänta till imorgon eller någon annan dag.




Spenderar denna dagen, också, i sängen med paddan. Och dagen till ära kollar jag på blog awards. 


Stormen tog min keps

2014-09-21 / 20:14:03
Här ligger min fina pojke i sängen och sover. Jag är inte ett dugg trött men däremot otroligt rastlös.


Dagen har bjudit på en lång sovmorgon till elva. Sedan frukost och ett program av atleterna på svtplay.
Sedan bestämde vi oss för att ta ryggsäcken och promenera bort till den stora affärn för att veckohandla. Vilket visade sig inte vara världens bästa ide just idag. Vädret var inte riktigt på vår sida. Hur som så traska vi iväg och de blåste nå enormt. Motvind på vägen dit gjorde att de tog väl den dubbla tiden att gå dit.
När vi hade handla och skulle gå tillbaka igen blåste de om möjligt ännu mer. Pga den jäkla blåst bjöd vi på ett gott skratt vi ett av rödljusen längs Storvägen.
Då kom vi och gick och såg helt plötsligt en jättefin rund klippt busken komma rullande på backen som förmodligen blåst av och långt ifrån sin hemadress. Hann inte mer än fnissa lite över de så flög min keps all världens väg. Försökte jaga den men hann bara komma när så flög den vidare. Fick springa en bra bit innan jag kom ikapp den. Bilarna vid rödljusen fick sig nog ett gott skratt såhär en söndag. Men de bjuder jag på..


Föstudag

2014-09-20 / 01:57:58
Idag har vi haft en ledig dag tillsammans. Då gårdagskvällen och sent in på natten spenderades på sjukhuset med min man så vart det en välförtjänt sovmorgon i morse. Allt är bra med han nu, så det känns otroligt skönt.
Idag har vi varit till ishallen och kollat runt, fixat ett isländsk personnummer till mig och ätit lunch på subway. Lyxfredag!






Sedan var det dags för match mot rivalerna i stan och grabbarna vann. Så otroligt nervös var jag och arg på domarn som var klappkass. Men vinst blev de med 5-4. Så skönt!



Så nu blir lite kvällsfika och mys innan vi gör kväll. Imorgon ska vi till ett stort shoppingcenter i stan och jag har spanat in mig på ett par skor. Mums!

Det luktar äggprupp

2014-09-19 / 10:47:27
Något som är superduper här på ön det är att varmvattnet är gratis. Dom tar ju varmvattnet från de varma källorna. Så man kan duscha hur länge som helst i hur varmt vatten som helst och det är gratis. Hur bra?!?
Det enda som är negativt,(för självklart får det inte vara för bra) det är att varmvattnet luktar lite äggprupp. Inte så att man luktar i håret och sånt sen efter man duschat. Men de luktar lite halvkonstigt och det beror tydligen på nått svavel(?) eller ja nått ämne iaf som är i vattnet. Och tydligen luktar det helt sinnessjukt där man tar vattnet ifrån och ämnet som luktar är tydligen farligt så man kan dö. På nått vis.
Vattnet är självklart renat så det inte är farligt att duscha i de men det är svårt att få bort lukten helt. Så bara att vänja sig att när man duschar varmt luktar det som att nån släppt en liten äggprupp.
Lite sådär onödigt vetande och ett fruktansvärt ointressant inlägg såhär på fredagsmorgon.
Men hörrni, snart är de helg!

Det är dyrt att leva

2014-09-18 / 16:09:06
Tog en långpromenad i duggregnet nyss på en timma, var rätt skönt faktiskt.
På vägen hem gick jag och handlade. Det blev middag för tre dagar + lite annat som frukt och sånt. Två kassar med mat och 7050kr blev de. Tjoho, ruinerad.





Myskväll med min man

2014-09-17 / 13:26:57
Idag är de grått och trist ute, så de blir en innedag i sängen idag. Framför Atleterna och Idol på paddan.

Igårkväll var jag och Victor på ett utebad här i Reykjavik. Så himla härligt. Varmvatten är gratis här på ön så dom hade verkligen inte snålat på värmen i poolerna. Var några kallare pooler som det var ca 30gr. Annars var de mellan 38-44 gr. Den som hade 44grader var hemskt varm. De kändes som huden skulle spricka, kunde bara va där i någon minut för de gjorde för ont. 
Så vi låg mest i poolerna med 38 & 40 grader. Bästa av allt, inget klår i vattnet och kostade 36kr att lösa in sig som vuxen. Så där myste jag och min man igår kväll. Älskar kvalitetstid med Victor!





Första arbetsintervjun gjord

2014-09-16 / 17:34:38
Helt underbar dag ute idag. Riktigt varmt och skönt. Fick gå i tshirt ner på stan för att inte svettas ihjäl. Typ sommar igen?





Nyss varit in en sväng på stan. Varit på min första arbetsintervju utomlands och med andra ord på engelska. Shit vad nervös jag var. Hur det gick? Vette tusan. Tror inte jag fick de. Var så nervös att jag knappt kunde prata..
Men får se de som en erfarenhet och nu är första gjord. Kan de bara gå bättre!


På vägen hem såg jag den här frisörsalongen. Som hittat!

I vår nya stad

2014-09-16 / 12:39:07
Hej på er!

Jag ska försöka bli lite bättre på att uppdatera här, nu när vi flyttat och kanske har lite spännande att uppdatera er om.
Vi har ju i alla fall, om det är nån som missat, flyttat till Reykjavik på Island. De jag sett hittills gillar jag. En storstad fast med en liten mysig stadskärna. 
Jag var in en tripp på stan och strosade runt igår. Lärde känna stan lite. Och det är väldigt vad folk är vänliga här. Minst varannan jag mötte på vägen in till stan antingen log eller hälsade. Otroligt trevliga och öppna är dom här.
Sen inne i själva centrum kryllar de av turister. Japp jag vet, jag är också turist. Men dom är som helt tokiga i allt. Tar kort, känner och klämmer på allt. Alla turistbutiker med souvenirer var smockfulla.
Sedan vädret här, är höstigt. Lite grått, lite blått. Blåsigt och sedan varmt. Sånt väder där man absolut inte vet hur man ska klä sig.

För tillfället bor jag i en ungkarlslya med Victor och två andra killar i väntan på vår egen lägenhet. Längtar verkligen tills dess. Då ska vi åka på Ikea och shoppa loss. Är flitig besökare av ikeas hemsida och har skrivit ihop en låååång inköpslista med saker vi behöver.

Var väl ungefär allt för nu. 
Får försöka uppdatera nån dag i veckan. Så håll utkik!










Jag saknar dig

2014-09-03 / 23:35:31
Hur kan man sakna en människa så mycket? En vecka har jag varit ifrån min andra halva och jag vill Inte vara ifrån han en dag till. Jag älskar dig tusen tusen och längtar mer än allt tills jag får krama om dig ❤