Lavagrotta i Bláfjöll

2014-11-10 / 10:04:00
Hej på er!
 
Jag insåg när jag sorterade bland bilderna att det fanns många bilder jag ville visa er. Så jag måste dela upp gårdagens utflykt under flera inlägg annars kommer datorn kajka ihop och det kommer ta alldeles för lång tid att ladda upp.
Men gårdagens utflykt med Victor, Victors chef Holmar och hans fru var helt underbar. Vi kunde inte ha bett om bättre väder, knallblå himmel och sol. Sedan att det blåste får man räkna med, det gör det alltid på Island. Finns ju typ ingenting som kan skydda mot vinden. Holmar lärde mig att här på Island räknas det som skog om det är två träd eller mer. Var förmodligen ett skämt men lite sanning ligger de i de, för annars skulle dom knappt ha något som kallas skog här.
 
Vi började i alla fall dagen i en lavagrotta. Vi gick ungefär 300-350 m och då var den inte slut. Men det var för lågt tak så skulle man ta sig längre in var man tvungen och krypa och det vågar jag mig inte på.
 
 
Min kamera är inte den bästa, speciellt inte i mörker. Så Victors vackra ansikte försvann på denna bilden men ville visa er den ändå. För att visa färgen inne i grottan. Det ser ut som den är målad med faluröd färg men det är lavan som är i den färgen. Längre in i grottan var det svart och grå lava också.
 
 
Här är i öppningen på grottan. Den ser inte mycket ut för världen här men jag blev överraskad när vi kom in i den. Att den var så lång och stor. Längre in i grottan fanns det benrester som låg här och där. Det var från får som gått vilse i grottan och inte hittat ut.
När man släckte lamporna inne i grottan var det ett oändligt mörker. Tänk er bäcksvart också tripplar ni de. Man vänje sig aldrig vid mörkret heller som man brukar kunna göra. Utan det var helt kolsvart, fanns inget ljus som kunde ta sig in nånstans så slockna lampan var man fast där inne. Det är alldeles för mörkt för att våga gå nånstans om man inte har lampa. Svårt att förklara..
 
 
Här är utanför grottan åt andra hållet. En favorit i repris för att jag gillar bilder på min prins..
 
Detta var första etappen på resan. Nästa stopp var ett berg med varma källor som jag skriver om i nästa inlägg imorgon..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback