Julbak väntar

2014-11-30 / 13:22:35
Trevlig söndag på er!

Vi ska strax bege oss på kringlan för att inhandla de sista julklapparna samt veckohandla lite. Ska även inhandla ingredienser inför julbaket hos Kristin senare i eftermiddag. Vi ska försöka få oss lite julstämning genom julbak med julmusik och mys.


Kvällen igår var supertrevlig och maten var utsökt. Grillat kött och sötpotatis pommes med hemmagjord svampsås, mums! Trevligaste sällskapet och vinst för rätt lag i matchen också. Så allt var tipp topp igår!


Vad vore en lördag utan hockey?

2014-11-29 / 16:15:26
Ikväll vankas middag hos Kristin och Steinar. Blir ett helt gäng som ska äta och sedan gå och kolla på rivalernas match.
Känner på mig de kommer bli en toppenkväll. Så nu vet ni vart vi håller hus ikväll, på ishallen i vanlig ordning. För vad vore en lördag utan hockey?

Ha en trevlig lördagskväll allesammans




Höll på att glömma de viktigaste

2014-11-29 / 15:54:42
Glömde ju att nämna de allra viktigaste med gårdagens match, att Victor gjorde ett supersnyggt mål! Slagga i krysset! 
Min man han kan!


Fira tre poäng

2014-11-29 / 11:45:37
Grabbarna tog hem tre poäng igår i sista matchen innan juluppehållet. Så nu är de matchledigt hela december.
De firades med utgång och även om inte hela laget följde med så var det superkul. Vi kom hem runt sex på morgonen efter vi sprungit runt på ex antal krogar och sedan såklart mat innan vi gick hem.








Den tappra skaran som höll ut hela kvällen enda in på morgonen

Världens bästa kille

2014-11-28 / 19:02:46
Jag har världens bästa kille. När jag kom hem från jobbet och han hade gått till samling är det dukat på bordet och maten är lagad. Vilken lyx!




It is friday

2014-11-28 / 11:59:34
Det är freeeeedag! Gud så skönt!


Sitter i skrivandets stund och äter frukost/lunch innan jag ska iväg på jobbet. Sedan i eftermiddag är lagets sista match innan jul, alltså hela december spelledigt. Antar det lär bli nå firande efter matchen ikväll, återstår att se om det är några tjejer bjudna.

Ville bara uppdatera er om dagen och önska er en bra fredag och helg!




Jultomtarna på Island

2014-11-27 / 13:58:36

Jultomtarna på Island är annorlunda än någon annan stans på jorden. Här har dom sammanlagt tretton stycken tomtar plus tomtemor och tomtefar som bor någonstans uppe i bergen. Också har dom en elak katt.

Från natten till 12 dec och fram tills julafton kommer en tomte ner från bergen varje natt på besök. Alla barn här på Island har då ställt en sko i fönstret och har man varit snäll får man en liten present annars får man en potatis. Får man en potatis i skon är det en varning att man måste börja hjälpa till hemma och vara snäll annars kommer tomtemor och äter upp en.

Detta upprepas alltså varje natt tills julafton. På julafton har den sista tomten lämnat flera julklappar om man varit snäll. 

Och om barnen inte klär sig i något nytt och fint på julafton kommer tomtarnas katt och skrämmer dom eller äter upp barnens julmat.



När vi var med Kristin och Steinar förra veckan berättade Steinar om en han kände. När han var lite hade han varit lite odygdig och fick en potatis plus ett brev i skon på morgonen. Ett argt brev från tomten där han skrev att pojken måste börja bete sig osv. Den lilla pojken vart då jätterädd och skärrad. "Tomten" hade då märkt att pojken vart rädd och ville be lite om ursäkt för att han var lite väl hård med de han skrev i brevet. Så dagen där på skrev han ett nytt brev plus en stor slant i kuvertet. Men, när pojken såg brevet vart han så rädd att han tog brevet och sprang ut och slängde de.. När hans pappa sedan frågade vad han fick i skon på morgonen svarade pojken lite nervöst "jag fick inget i skon i morse, ingenting". För han var livrädd att det var ännu ett skällbrev. Stackars lilla pojken!


Vad är de för morgon?

2014-11-27 / 10:30:55


Vi var på lägenhetsvisningen igår så kvällen slutade i soffan utan träning och bad. Vilket resulterade i att jag bestämde mig för att ta en eller kanske två turer till gymmet idag. Kände mig supertaggad på ett intervallpass på löpbandet och lite armar. Men så vaknar jag såhär? Ser ni hur min läpp ser ut nu? Den vart bättre men nu är den värre igen? Och som grädde på moset mår jag illa och har ont i huvvet. Verkar vara i bra form för dubbla pass på gymmet eller? Skit också!

Får ta en lång varm dusch, äta lite, dricka te och sedan kanske jag är på banan igen. Vi får hoppas de!

Ni är bäst

2014-11-26 / 16:40:03

Dessa godingar designade jag och beställde igår. Förhoppningsvis väntar dom på mig hemma i Sverige när jag kommer hem vid jul. 
Har allt världens bästa föräldrar som skämmer bort mig alldeles för mycket! Inte bara för att dom ger mig snygga skor och Victor och mig middag på lyxrestaurang. Utan för att dom alltid finns där och bryr sig mer än man någonsin kan begära. Dom stöttar och peppar mig i alla mina beslut i livet. Jag har dom att tacka för den jag är idag. Den självständiga, självsäkra och starka människa jag är idag är mycket tack vare dom. Tack vare alla fina och stärkande ord jag fått höra genom hela min uppväxt. Att få höra från sina föräldrar att dom är stolt över en, finns inte mycket som slår de. Då känns de som man gjort något rätt i livet i alla fall. Jag är så glad att jag har er och för att ni älskar och stöttar mig oavsett vad. Ni är bäst och jag älskar er!



Ingen nämnd ingen glömd

2014-11-26 / 12:30:50


Jobb igen

2014-11-26 / 11:08:11
God förmiddag!

Idag är de jobb igen. Fram tills dess ska jag slappa i lägenheten, kolla serier och ta de lugnt. 
Angående min läpp är den fortfarande en aningen svullen så det är svårt att äta. När jag äter med sked skär den mot läppen och det är inte skönt. Hoppas på att de lägger sig snart..

I eftermiddag efter jobbet är Victor ledig från hockeyn så då ska vi troligtvis ta oss till gymmet och sedan bada. Myskväll!

Pastagratäng till middag

2014-11-25 / 20:16:51
Idag har det varit en rätt lugn dag för mig. Tog mig ut på en promenad till Kringlan där jag provade skor, shoppade de sista julklapparna och strosade runt lite. Sedan blev det lite träning och efter de kom Victor hem. Till min stora lycka fick han sluta tidigt idag och kunde mysa med mig några timmar innan träningen..
Till middag gjorde vi pastagratäng med kyckling, bacon och cheddar/mozarellasås med tabasco. Kunde smakat lite mer men annars var den god!




Botoxläppar

2014-11-25 / 10:56:04
I morse vaknade jag upp med nyfyllda botoxläppar fast bara halva överläppen. Det gör ont så in i skogen och fattar inte vart de kommer ifrån. Kände visserligen igår att det stack lite i överläppen som att jag fått ett litet litet munsår och nu vakna jag upp såhär? Plus lite ont i halsen. Kan det vara nån skitförkylning som är på ingång? De hoppas jag verkligen inte!
Några koppar te och frukost på de här så är jag nog fit for fight igen.. Ha en bra tisdag allesammans!



Så jäkla stolt över mig själv

2014-11-24 / 23:14:24
Som svensk är det fult att vara stolt över sig själv eller åtminstone att berätta för någon att man är de. Men nu tänker jag trotsa alla regler och skryta över mig själv. Jag har haft mitt gymkort i snart två månader och har verkligen använt det flitigt. Det har blivit minst fem pass i veckan sen dess och jag är så stolt över mig själv att jag kommit igång. Förra veckan var dock lite av en kaosvecka så jag kände mig därför varken ha tid eller lust att gå på gymmet. Vilket resulterade i fyra dagar utan träning. Men nu är jag igång igen och jäklar så skönt det känns. Även om det kändes segt att ta sig dit efter fyra dagar ledigt så känns det toppen såhär efteråt. Nu är det bara att kämpa på och se vart det leder!



Kaos

2014-11-24 / 11:31:00
Hej på er!

Måndag igen och dags för jobb.
Just nu äter jag lite sen frukost, tvättar och försöker hitta några kläder att ha på mig idag. Det är minst sagt kaos här då vi inte tycker det är värt att packa upp väskorna när vi bara ska stanna här några dagar. Eftersom vi panikpackade när vi skulle flytta från lägenheten så har jag ingen aning om vart nånting ligger. Minst sagt kaos, men åtminstone inget mögel vilket är kanon!




Bilder från Island

2014-11-24 / 10:02:00
Kom in på en fotografs blogg. Senaste inlägget hon hade lagt ut var här ifrån Island och det var så jäkla häftiga bilder. Klicka HÄR för att se bilderna. Den nedan är en av dom, hur duktig är hon inte?
 


Nyårsstassen inhandlad

2014-11-23 / 18:21:38
Köpte mig ett nyårsplagg idag på stan, glittrig och fin. Här är en liten sneak peak på den.




Det skrek Sandra om den, plus att den var på rea. Skönt att få dämpa Shoppingbegäret lite!

Bord fyrir tvo

2014-11-23 / 16:47:18
Det här är en av mina favoritaffärer här i stan. Den är så mysig och jag vill ha allt där inne!










Julklapp och veckohandling

2014-11-23 / 13:44:58


Såhär ser de ut när Victor ska göra sig i ordning på morgonen. Han vägrar släppa ifrån sig paddan, antingen är de pet rescue, Cars, Blocket eller aftonbladet..
Snart ska vi ge oss ut på stan och spana lite julklappar och sedan veckohandla!

En till lördag på ishallen

2014-11-22 / 16:58:51
Blir visst en lördag på ishallen igen.
Victor hann inte mer än komma hem från jobbet idag innan vi fick höra att det var en träningsmatch mot ett lag från Boston. Så den ska jag kolla på ikväll och Victor ska självklart spela.
Så nu ska vi slänga i oss lite mat sen bege oss mot ishallen. Ingen tvekan om vad som är vårt absoluta favoritnöje!



Vår tillfälliga lya

2014-11-22 / 13:40:32













Här är vår tillfälliga lägenhet, som vi har till den 3 december. Den ligger också mitt i stan och är i mina ögon hela perfekt. Synd bara att vi inte kommer bo kvar här. Men vi får se till att njuta av den så får vi se vart vi flyttar in härnäst..

Bra slut på en kaos vecka

2014-11-22 / 10:33:04

Muuuuuums!

Även om de senaste dagarna varit totalt kaos och vi nu bor i våra väskor. Så hade vi en supertrevlig kväll igår. Kristin och Steinar kom förbi för att hjälpa oss med flytten. Efter åkte vi alla fyra och åt middag på Grillhusid. Sedan fick vi en rundtur runt stan, samtidigt som vi åt en av de godaste och största mjukglassarna jag ätit på länge. Var helt illamående efter den men kunde inte överge den förr än den var slut..
Vi åkte runt och kollade på lyxkvarteren i stan, jäklar vilka hus.
Det vart en helkväll med Kristin och Steinar, planerade lite utflykter framöver också. Skönt att få umgås och göra något kul mitt upp i detta kaos som varit denna veckan. Men nu kan vi andas ut några dagar och hoppas vi får tag i en bra lägenhet.. Håll era tummar!

Vi måste lämna lägenheten

2014-11-21 / 18:07:06
Idag lämnar vi lägenheten. Vi har hittat mögel och kan inte bo kvar här.
Känns sjukt trist för lägenheten ligger superbra och är lagom stor för oss. Men tänker inte stanna i det här. Inatt sov vi hos en i Victors lag och ikväll flyttar vi in i en tillfällig lägenhet tills den 3 december och förhoppningsvis har vi hittat en ny lägenhet innan dess.. Så typiskt att det ska bli såhär!



Shoppingbegär

2014-11-20 / 15:00:26
Shoppingbegäret börjar sakta men säkert krypa sig på. Eller nä där ljög jag, har sånt otroligt shoppingbegär just nu. Känns som jag inte gör annat än fönstershoppar på nätet och önskar att någon gav mig oömt med pengar så jag bara kunde få stilla mitt begär lite.. 
För det första så är allt så mycket dyrare att shoppa här så har inte haft råd att shoppa. Plus att jag insett att jag inte har så mycket fritidsfröken kläder, utan bara massa kontorskläder. Så skulle behöva köpa lite mjukiskläder att ha på jobbet. Plus lite annat smått och gott som jag vill ha, bla en nyårsklänning, nya skor, myspyjamas och lite sånt.







Ledig dag med skitväder

2014-11-20 / 12:05:54
Torsdag, ledig dag och skitväder ute..
Blåser storm och det regnar från och till. Får bli en innedag idag, lite paradise, 90210 och tusen koppar te. Enda som saknas är sällskap av Victor så hade det varit superdupermysigt!

Min fina prins

Lilla pyret

2014-11-19 / 12:32:50
När du vaknar upp och ser att du fått denna fina bilden från en av dina bästa vänner, vem skulle inte bli glad då?


Den finaste lilla krabaten jag sett på länge. Lilla pyret vad vi längtar efter Dig!❤️

Skit

2014-11-19 / 00:55:49

Ja behöver väl inte kommentera så mycket mer om matchen. Det vart en poäng och jag önskar det var lagligt att skjuta skallen av folk för isåfall hade jag inte tvekat ikväll. Går och lägger mig med ett sådär humör ikväll....

Pimpat Reykjavik

2014-11-18 / 18:52:37
Dom verkar gilla konst och sånt här i Reykjavik. Idag när jag gick till jobbet såg jag ännu en superfin väggmålning och en bil dom hade pimpat fint!






En bra dag

2014-11-18 / 12:18:32
Pigg och laddad för jobb och hockey efter en timmas "powernap". Efter jobbet blir det middagsdejt med Inga och sen åker vi på hockeyn. Förutom att vädret är grått och det duggregnar så tror jag detta blir en bra dag!



Vem trodde de om mig?

2014-11-18 / 10:04:54
God morgon!

Klockan är nio och jag har redan hunnit med en timmas promenad plus ett pass på gymmet. Vem trodde de om mig? Att jag självmant kliver upp klocka sju på morgonen för att träna när jag inte börjar jobba förr än halv ett. Är allt lite stolt över mig själv!

Nu tänkte jag äta lite sen ta en powernap innan jobbet.
Ikväll vankas det hockeymatch och jag har redan börjat ladda för en hetsig match, dom spelar mot Björninn och det innebär bråkiga matcher.

Ha en bra tisdag på er!


Det var mörkt som natta både till och från gymmet i morse 


Massa bilder från min måndag

2014-11-17 / 18:16:39
Idag innan jobbet tog jag en sväng på stan och hittade två julklappar, så snart är jag klar med alla. Skönt!
På vägen till jobbet sen så tog jag en annan väg än jag brukar för Victor hade berättat om några fina väggmålningar längs vattnet. Blir lika imponerad varje gång hur otroligt mycket jobb dom lägger ner, vad tycker ni om dessa två som jag såg idag?




Kom lite tidigt till jobbet så jag stannade till nere vid vattnet en sväng. Tror aldrig jag kommer tröttna på utsikten på Esja, det är nått med de som fascinerar mig..




Ser ni vad långt hår jag fått?

Vet att det blivit många bilder på Mumin men det här blir sista gången. För nu är den färdig. Tycker den blev jättefin med tanke på att det är 6-8 åringar som målat allt utom konturerna..

Nu är jag hemma i röran, ska snart äta middag när Victor kommer hem och efter de blir det träning för oss båda..

Måndag igen

2014-11-17 / 11:50:12
God förmiddag!

Måndag igen och jag laddar upp för jobb. Sitter i skrivandets stund i sängen och äter frukost med idol som sällskap.


Lite tvätt som ska hängas innan jag ger mig på jobbet. Så med andra ord har jag en ordentligt lugn förmiddag..


Älskar vårt kylskåp när vi har veckohandlat. Behöver aldrig vara orolig att jag inte har någon frukost. Har hittat mig ett beroende, Skyr. Mums!

En söndag på stan

2014-11-16 / 18:18:09
Söndag och i vanlig ordning betyder de storhandling för oss. Veckohandlat enda tills nästa söndag, så himla skönt att ha de gjort!
Innan de har vi bara tagit de lugnt, strosat runt på stan för inspiration till julklappar och köpte lite småpyssel som vi ska sysselsätta oss med.. 

Sedan var vi in på en affär som hade superhäftigt inredning. I vanlig ordning svårt att få på bild men jag ger de ett försök;







Gjorde ju inte saken sämre att man helst skulle vilja köpa allt i affären, men priset var väl inte de billigaste direkt..

Saffran

2014-11-16 / 10:54:29
Igår åt vi middag på saffran innan matcherna. Riktigt gott var de, jag åt en kycklingburgare med guacamole och nå annan god sås och Victor åt nån stark kyckling med massa gojs..






Så vi myser jag och min man

2014-11-16 / 00:33:26


Hamnade visst som måldomare två matcher ikväll. Det är så vi umgås jag och min man, på ishallen med Victor som Coach och jag som domare. Mysigt värre!

Julmysigt

2014-11-15 / 19:07:43
Börjar bli så mysigt här i Reykjavik nu. Dom har redan börjat julpyntat med ljusslingor och granar, så himla mysigt. Jag älskar't!









Lördag på ishallen

2014-11-15 / 12:02:27
God morgon lördag!


Idag tog vi sovmorgon igen, hur skönt är det inte?
Snart ska vi äta lite frukost. Sedan är resten av dagen fullspäckad, typ..
Vi ska på stan en sväng sen förbi gymmet och efter de blir det middag innan sex timmar på ishallen. Vilken lördagskväll va? Så länge jag får vara med min prins är jag nöjd!

Trevlig lördag på er



Ooh mums

2014-11-14 / 23:16:46
Mums mums mums säger jag bara.. Jag och min man vi kan vi. Oreofudgen var hur goda som helst. Rekommenderar er verkligen att prova!
Rekommenderar er dock inte att göra egen kondenserad mjölk ifall det finns på affären, det tog mig över tre timmar att koka och vispa den. Men så värt de. Nu ska vi fredagsmysa och lyxa med våra oreofudge!




Mysfredag

2014-11-14 / 18:36:10
Idag tog vi oss en mysig sovmorgon till halv elva, så skönt!
Tog dock emot sen att gå på jobbet när Victor var ledig. Men det har varit en superdag på jobbet. Barnen har varit så Goa och söta. Säkert fått tio kramar av olika barn. Sedan hade vi disco i kastali så barnen gick bananas. Dom ställde fram en stol så jag kunde sätta mig och se deras konsert på en scen dom byggde ihop av massa kuddar. Sen var de rock & roll för hela slanten. Så söta! Fick dock inga bilder på dom tyvärr..

Efter de fortsatte vi måla klart muminmålningen på väggen i Listir. Börjar bli riktigt fint. Inte helt klart ännu men såhär ser de ut nu;

Nu är jag hemma och har gjort helg. Vi ska snart bege oss på gymmet och efter de blir det fredagsmys för hela slanten!

Amerikaner i Keflavik

2014-11-14 / 11:24:26
När vi var ute på vår tur i lördags (vet att jag tjatar mycket om den, förlåt) så åkte vi förbi Keflaviks flygplats. Och då berättade Holmar en intressant sak, eller i alla fall en sak som jag tyckte var intressant.
Nämligen att där ute vid flygplatsen finns en numera övergiven militärby. Där tidigare amerikanska militärer med familjer bodde och hade ett eget litet samhälle. Dom hade en militär flygbas där som var bemannad tom 2006 då dom lämnade Island och flyttade hem till Amerika igen. Sammanlagt var det ungefär 1200 amerikanska soldater som var stationerade i Keflavik. 
Keflavikbasen byggdes under andra världskriget, då den främst fungerade som tankställe för flygningar mellan Europa och Amerika. Men efter det kalla krigets slut har basen inget större militärt värde för USA.

Den röda pricken är Keflavik

Island har inget eget militärt försvar utan har bara en kustbevakning med två helikoptrar och ett flygplan. Så när de amerikanska soldaterna berättade att de skulle lämna Island erbjöd sig regeringen att betala alla underhållskostnader för flygbasen så de kunde få behålla militärerna i Keflavik. Men så blev inte fallet..
Det jag tycker var mest intressant med de hela var att i den amerikanska militärbyn i Keflavik där det endast bodde amerikaner. Där var allt ordnat precis som i Amerika. Dom betalade för saker precis samma priser som i USA, bensin, mat ja allt. T.o.m kontaktuttagen i bostäderna var amerikanska. Allt för att familjerna skulle känna sig som hemma. 

Bild tagen från Google


Ännu ett inlägg med lite kuriosa om Island. Hoppas ni också tycker de är intressant för de tycker jag i alla fall..


Oreofudge

2014-11-13 / 20:14:05
Hej på er!

Torsdag kväll och snart helg igen. Herregud vart tar tiden vägen?
Idag har jag varit ledig hela dagen. Klev upp i hyfsad tid, åt en lång frukost och kollade ett program av 90210. Sen gick jag på gymmet. På vägen hem gick jag förbi affären för att handla lite ingredienser till lördagsgodis.


Tänkte ge mig på att göra oreofudge. Så just i skrivandets stund gör jag egen kondenserad mjölk då dom tydligen inte har de på affären.


Får vi se vart detta slutar. Förhoppningsvis blir det hur gott som helst.. Resultatet är färdigt imorgon eftersom allt måste kylas under natten. Så vi får allt se då hur de smakar!

Gått över till amerikanska kontinenten

2014-11-13 / 10:41:00
Sista inlägget med bilder från i lördags..
Då klev vi över till den amerikanska kontinenten. Dom har nämligen byggt en bro över sprickan mellan kontinentplattorna mellan Eruopa och Amerika. Varje år glider vi ytterligare ca 2 cm ifrån Amerika.
 
Lycklig tjej att få vara på amerikanska kontinenten
 
 
 
Utsikt över hela Reykjavik med Esja i bakgrunden. Längst till höger med blåa taket uppe på höjden är restaurangen Pärlan som vi var på. Sedan ser ni till vänster på bilden Hallgrimskirkja som ligger mitt i stan, ca 200 m från vår lägenhet. Kvalitén är inte den bästa men i verkligheten var vyn helt fantastisk. Älskar verkligen att kolla på Esja, speciellt när de är beklätt i snö, så vackert!
 
De var allt från i lördags.. Ingen superkvalité på bilderna och så svårt att få det rättvist på bild. Men vår utflykt var verkligen underbar och jag samlade på mig energi för många många dagar framöver.. 
 

Mumin i Undraland

2014-11-12 / 18:29:52
Idag på skolan har barnen fått roa sig med att måla på väggen.
Några i personalen målade konturerna sen skulle barnen fylla i med färg..





Den är inte klar än men de kommer nog bli fint. När barnen gjort sitt ska vi måla i konturerna och detaljerna igen så blir det nog toppen!

Fortfarande mörkt ute

2014-11-12 / 11:42:47
Är fortfarande lite irriterad att vi förlora en poäng igår. Vet att två poäng mot serieledarna egentligen är skitbra. Men inte igår, då skulle vi haft alla tre poängen.. Jaja, ingen mening att älta antar jag..

Sitter nu och äter frukost, kollar 90210 och laddar upp inför jobb i eftermiddag. Tar sån otrolig tid för mig att vakna på morgnarna nu för tiden. Solen går upp så sent och det är fortfarande inte riktigt ljust ute än och klockan är halv elva.
Ikväll är Victor träningsledig vilket ska bli sjukt mysigt. Ta en sväng på gymmet och bara ta de lugnt. Riktig kvalitetstid.

Gå bland moln och se mot Sydpolen

2014-11-12 / 10:29:00
Tredje etappen på vår tripp i lördags var ännu en varmkälla. Men den var betydligt mycket mer kraftfull.
Från att i maj bara har varit en lite varmkälla har den spruckit upp och nu sprutar ut enorma mängder ånga så forskare på Island blivit helt förvånade vad som hänt. Den har blivit så pass stor att dom nu kan använda den för att bygga ännu ett kraftverk för att få ström.
 
Så svårt att få på bild men ni ser ju hur otroligt mycket ånga den sprutar ut.
 
Det var som att gå bland moln. Stod man mitt i ångan såg man inte längre än typ 5 cm framför sig. Den var så otroligt kompakt.
 
 
 
 
 
Sedan tog vi oss vidare ut till havet. Där vattnet inne vid kanten såg ut som ett enda stort blodbad. Är inte helt säker men tror det har något med lavan att göra.
 
Om det var möjligt att se så långt så skulle man kunna se till Sydpolen här ifrån. Frän den här klippkanten och rakt fram är det bara vatten tills man kommer till Sydpolen. Det är ganska mycket vatten, skulle inte vilja simma dit..
 
Här var sällskapet för dagen. Victor, Holmar, Gurun, Nala och Vaskur.
 
Imorgon kommer sista inlägget från i lördags och då går vi över till amerikanska kontinenten..
 

Blev i alla fall två poäng

2014-11-12 / 00:01:31
Heja heja SR! 
En härlig vinst ikväll också, mot serieledarna dessutom. Afram SR!
Var dock en seger på straffar tyvärr. Borde varit tre poäng om det inte vore för ett inviduellt misstag. Skulle kunna säga sånt som händer men nja grämer mig lite över att vi förlora en poäng ikväll, så orutinerat och tråkigt..
Vinst blev de iaf och domarn var klappkass i vanlig ordning. Gav t.o.m Victor en tiominutare? För ingenting. Alla i klubben och publiken var helt galen efter matchen att domarn gav Victor en tia. Men den här domarn gör allt för att få importerna av planen. Huga huga för han, inte mycket värd i min värld..
Men vi får gå och lägga oss med ett leende på läpparna och nöjda över två poäng i alla fall. Bättre än inga!

Ett USB fyllt med lycka

2014-11-11 / 12:10:20
God förmiddag på er.

Här drar man fortfarande fötterna efter sig och har inte lyckats gjort mycket vettigt än. Tänkte slänga i mig lite frukost sen ta mig på gymmet, det är dagens måsten.
Sen ikväll är det match för Victor som självklart är ett måste också!


Frågan är dock om jag kommer ta mig utanför dörren ens. Igårkväll fick jag ett litet USB fyllt med beroende. Jag kan inte sluta kolla på 90210 även om det går sjukt segt att streama på swefilmer.com. Men vet ni vad? Jag fick ett USB av Victor igår med alla resterande avsnitten. Vilken lycka! Inge biffarnas och ingen reklam, herregud så bra!
Självklart kommer jag ta mig ut ur lägenheten men kommer inte ha några problem att avverka bra många timmar i soffan framöver..


Varma källor och islandshästar

2014-11-11 / 10:14:00
Nästa stopp på vår tripp i lördags var ett berg med varma källor. Luktar prupp från dom eftersom det innehåller kisel, samma som gör att varmvattnet i duschen luktar lite konstigt.
Vattnet i de varma källorna blir ca 100 grader och de värms upp av lavan som är under marken.
 
Svårt att se på bilden men det är en hel drös med islandshästar som går runt. 
 
 
 
 
Bilderna gör inte naturen rättvis över huvudtaget. Men det som jag tycker är så coolt är kontrasterna. På den tredje bilden ser ni både små varma kokande vattenkällor där vattnet är 100 grader. Sedan längst upp till vänster på samma bild ser ni en sjö där vattnet är endast fyra plusgrader. Hur är det möjligt?
 
I morgondagens inlägg visar jag bilder när vi går bland moln och ser ut över havet till Sydpolen..
 

Ge oss snö

2014-11-10 / 18:13:31



Solen går upp 09.34 och går ner 16.41. Vilket betyder att det inte är särskilt många timmar solljus längre. Och ännu mörkare blir de då vi inte har någon snö. Mörkrädd som jag är vågar jag inte gå nånstans på kvällarna om jag måste gå själv. Så har jag inget sällskap att gå med är jag så gott som fånge i min egen bostad efter fem på eftermiddagen. Snälla vädergud, ge oss snö, massor av snö. Tack på förhand!

Schyssta lökar

2014-11-10 / 12:11:37

Victor spana in några "schyssta lökar", som han själv uttryckte sig, på affärn igår. Löken uppe till vänster är i vanlig storlek så ni ser ju hur stor dom andra lökarna är?

Måndag igen hörrni, vart tar tiden vägen? Veckorna går fort men helgerna går ännu fortare..
Det blev ingen tripp för att hämta hästarna igår. Lutar åt att det blir nästa söndag istället. Fick ju se hundratals med hästar ändå i helgen när vi åkte runt.
Nu sitter jag med en frukostskål och idol som sällskap. Sedan måste jag komma ihåg att hämta tvätten innan det bär mot jobbet. Och ikväll är det hockeyträning. Man har som kommit in i en helt vanlig vardag här nu, så kommer inte ha tusen spännande saker att berätta varje dag. Men ska försöka skriva nått inlägg varje dag iaf så ni vet att vi lever och har det bra.

Ha en härlig måndag allesammans!


Lavagrotta i Bláfjöll

2014-11-10 / 10:04:00
Hej på er!
 
Jag insåg när jag sorterade bland bilderna att det fanns många bilder jag ville visa er. Så jag måste dela upp gårdagens utflykt under flera inlägg annars kommer datorn kajka ihop och det kommer ta alldeles för lång tid att ladda upp.
Men gårdagens utflykt med Victor, Victors chef Holmar och hans fru var helt underbar. Vi kunde inte ha bett om bättre väder, knallblå himmel och sol. Sedan att det blåste får man räkna med, det gör det alltid på Island. Finns ju typ ingenting som kan skydda mot vinden. Holmar lärde mig att här på Island räknas det som skog om det är två träd eller mer. Var förmodligen ett skämt men lite sanning ligger de i de, för annars skulle dom knappt ha något som kallas skog här.
 
Vi började i alla fall dagen i en lavagrotta. Vi gick ungefär 300-350 m och då var den inte slut. Men det var för lågt tak så skulle man ta sig längre in var man tvungen och krypa och det vågar jag mig inte på.
 
 
Min kamera är inte den bästa, speciellt inte i mörker. Så Victors vackra ansikte försvann på denna bilden men ville visa er den ändå. För att visa färgen inne i grottan. Det ser ut som den är målad med faluröd färg men det är lavan som är i den färgen. Längre in i grottan var det svart och grå lava också.
 
 
Här är i öppningen på grottan. Den ser inte mycket ut för världen här men jag blev överraskad när vi kom in i den. Att den var så lång och stor. Längre in i grottan fanns det benrester som låg här och där. Det var från får som gått vilse i grottan och inte hittat ut.
När man släckte lamporna inne i grottan var det ett oändligt mörker. Tänk er bäcksvart också tripplar ni de. Man vänje sig aldrig vid mörkret heller som man brukar kunna göra. Utan det var helt kolsvart, fanns inget ljus som kunde ta sig in nånstans så slockna lampan var man fast där inne. Det är alldeles för mörkt för att våga gå nånstans om man inte har lampa. Svårt att förklara..
 
 
Här är utanför grottan åt andra hållet. En favorit i repris för att jag gillar bilder på min prins..
 
Detta var första etappen på resan. Nästa stopp var ett berg med varma källor som jag skriver om i nästa inlägg imorgon..

He is my King

2014-11-09 / 19:15:42
I have for sure found my prince
But my Dad will Always be my King


Idag ägnar jag varje ord på bloggen till världens bästa pappa. Oavsett vad kommer jag alltid älska dig och vara stolt att jag får vara din dotter. Min pappa är den bästa, så de så!❤️

Vilken underbar dag

2014-11-08 / 18:57:09
Herregud vilken underbar dag vi haft idag. Dagar som dessa förstår jag om möjligt ännu mer varför man älskar Island. Naturen är helt sinnessjuk här och jag är fortfarande helt uppspelt. Vi var ute i sju timmar och tiden sprang iväg.
Har inte hunnit lagt in bilderna på datorn än, det får bli imorgon eller på måndag. Blir roligare att berätta vart vi var när jag har bilderna tillgänglig också.

Nu ska vi springa och handla middag sen blir det en lugn och mysig kväll. Kanske en sväng till badet.
Ha en trevlig lördagskväll




Vi ska på tur

2014-11-08 / 11:23:08
Det var en supertrevlig kväll igår. Kom hem vid tre men vart inget krogbesök för min del. Eftersom dom har öppet alldeles för länge på krogen här så går ju alla ner vid typ tre.
Hur som så var det kul att hänga med lite tjejer, prata strunt och skratta som bara tjejer gör.


Nu har vi fixat fikaväskan och snart plockar Holmar upp oss för en guidad tur runt omkring här. Ska bli kul!

Nu är det helg

2014-11-07 / 18:39:46
Var en lugn och skön jobbdag idag. Eftersom det var första fredagen i månaden var det filmvisning i gymnastiksalen. Så där har jag suttit och kollat på Wall-e med kidsen, så mysigt!

Nu är jag hemma, har världens bästa kille som lagat middag tills jag kom hem. Vad har jag gjort för att förtjäna denna underbara man?
Ikväll blir det lagfest trots allt, kände att det kan vara kul när man blev bjuden.
Sedan imorgon väntar utflykt med Victors chef med fru. Vi ska tydligen åka till nån grotta och nå varmkällor o sånt. Ska bli roligt att få se, kameran får allt följa med så kanske jag kan få några fina bilder att visa er.

Ha en bra fredagskväll och helg!


På vägen hem från jobbet svischade det förbi ett stort charterplan över huvudet på mig. Trodde inte dom fick ligga så lågt, så nära en stad?

Det är Fredag

2014-11-07 / 11:51:40
Det är fredag hörrni? Hur skönt som helst va?
Jag sov till tio så det blev sovmorgon men ändå gott om tid att ta det lugnt innan jag börjar jobba. Har lite tvätt att ta tag i också men annars tänker jag slöa i soffan framför 90210 tills jag måste gå till skolan..


Ikväll är Victors träningsledig så jag har lite beslutsångest. Älskar att ha lugna lediga kvällar med honom men har blivit bjuden på lagfest med laget ikväll och jag vet inte hur jag ska göra.. Dom träffas ju så sent här på Island. Ikväll ska dom träffas efter träningen som slutar kvart i elva? Kommer ju somna efter en kvart typ. Har man blivit gammal eller?

Varför stressa?

2014-11-06 / 18:50:15
Vad var de för mening att stressa? Kom ju dit med gott om tid kvar. Men helt utan nytta, skulle inte ens vara med på mötet. Hade blivit ändrade planer, dom skulle istället ha en föreläsning på isländska och glömde tänka på att jag inte skulle förstå många ord. Så hann Inte mer än dit så gick jag hem igen..
Men får se det positiva i det hela, jag fick en timmas PW, slapp gå hem när det var mörkt och jag hann träffa Victor innan han gick på träningen. Så slutet gott allting gott!

Hur lyckas man?

2014-11-06 / 17:23:24
Hur kan man lyckas få det stressigt att hinna till jobbet när man börjar fem? Och de enda jag haft som måsten är att kliva upp från sängen och hinna till gymmet.. Men nog tusan lyckas jag söla bort en massa tid på ingenting och få det stressigt. 30 min promenad till jobbet också så bäst jag skyndar mig nu!



Tolv timmars sömn

2014-11-06 / 13:04:15
God förmiddag på er.

Idag tog jag en ordentlig sovmorgon till halv 12. Tyckte att jag förtjänade de efter natten igår som inte gav mig mycket sömn. Som den sömnmissbrukare jag är var det exakt detta jag behövde för nu mår jag genast mycket bättre. Tänkte äta lite frukost/lunch nu sen bege mig mot gymmet. Och i eftermiddag är det möte på jobbet.
Så ser ungefär min dag ut.

Ha en bra torsdag


Ja jag vet

2014-11-05 / 18:30:17
Huvudvärken verkar inte vilja ge med sig och efter fyra timmar i ett lekrum där ljudnivån inte direkt är den lägsta så har den snarare blivit sämre.
Men jag fick en uppiggande present av en söt liten tjej på skolan idag. Hon har ritat en teckning åt mig.


När jag fick den tacka jag och sa "Vilken fin. Vad du är duktig!" Då svarade hon "ja jag vet!".
Ödmjuk unge...

Imagine Peace Tower

2014-11-05 / 12:28:21
Här kommer lite kuriosa om Island såhär på onsdag förmiddag.
Precis här utanför Reykjavik på en ö finns det en jättestark lampa som lyser rakt upp i himlen. Jag har varje kväll sen vi kom hit funderat på varför den finns där och vad den gör för nytta.


Tydligen så är det en lampa i ära för John Lennon från Yoko Ono.
Den tändes första gången på John Lennons födelsedag 2007 när han skulle fyllt 67 år. Lampan symboliserar John Lennon och Yoko Onos ständiga kamp om fred på jorden.
Lampan lyser från cirka 1 timma efter solnedgången till midnatt varje kväll förutom på Lennon & Onos födelsedagar och på nyårsafton då det lyser till soluppgången.



Bilder och information är tagen ifrån imaginepeacetower.com

Bit ihop då

2014-11-05 / 10:28:41
Även om jag gick och la mig med ett leende på läpparna igår tack vare segern så gick jag också och la mig med en jäkla huvudvärk. Tog en värktablett innan jag la mig i sängen men natten har varit urkass. Jag har drömt mardrömmar, vaknat från och till hela natten och nu när klockan ringde dunkar mitt huvud fortfarande. Ingen bra start på denna dagen. Plus att det är grått och trist ute idag. Jag hoppas det går över snabbt annars kommer det bli jobbiga timmar på jobbet idag med massa högljudda (dock väldigt söta) barn. Men helst av allt skulle jag velat släckt alla lampor, dragit ner rullgardinen och täcket över huvvet. Sedan legat där hela dagen. Men sån tur fick jag inte ha idag. Jag säger som Victor skulle sagt till mig, "har du tänderna kvar? Bit ihop då!"
Så är väl bara ett att göra de. 

Ha en bra onsdag allesammans
Nedräkningen till helgen har börjat på riktigt nu, tjoho!

Enkelt

2014-11-05 / 00:16:31
Jajemen, tre poäng till SR!
En otroligt skön seger med 3-0 och jag var aldrig ens nervös. Dom spela grymt bra defensivt, målvakten skötte sig bra och dom satte tre kassar. Roligaste av allt var att Victor inledde målskyttet. Han är så duktig min prins!
Så nu kan vi gå och lägga oss med ett leende på läpparna. Afram SR!

Afram SR!

2014-11-04 / 18:45:13
Gameday, idag är det dags för ett riktigt derby. SR mot Esja. Håll alla tummar och tår att det blir seger ikväll för grabbarna behöver tre poäng!  Afram SR!



De går bra nu

2014-11-04 / 14:19:55
Tjoho hockeyträningen igår gick över förväntan. Jag knöt skridskorna lite lösare och jag fick inge ont i fötterna. Bara de var ju grymt. Men sen, tror det eller ej, lyckades jag dribbla Två stycken och sedan göra mål. När hände de liksom? Det gick mycket bättre igår på träningen. Kommer snart vara hockeyproffs om jag ska fortsätta utvecklas såhär snabbt. Sköt till och med mål mitt i målet, inte en isare, med en vanlig puck. Vad tycker du om de Jossa?
Kommer snart bli uppkallad som forward i herrarnas första femma om jag fortsätter såhär.. Skämt o sido, men det går framåt och allra helst är det kul..

Inte nog med de så fick jag en förfrågan jag inte kunde tacka nej till på vägen hem. Fick skjuts hem av Inga och hon har islandshästar. Hon fick ett föl i augusti, ett vitt jättesött föl. På söndag ska hon hämta hästarna till sin gård och jag ska få följa med. Hur mysigt? Får gosa och lukta islandshästar. Ska bli så roligt att få följa med!


Här är en av hennes fina hästar!

Hur går det att jobba på skolan? Del 2

2014-11-04 / 12:24:16
Här kommer andra delen av hur det går för mig att jobba på skolan. Tänkte ta upp det här med språket. Det är ju främst det som kan ställa till de.


Som ni vet kan jag typ tio ord på isländska. Men barnen försöker lära mig, dom är så söta och tålmodiga. Dom pekar på saker och säger ordet på isländska. Dom har dock missuppfattat engelskan lite, för första dagen jag var där frågade en lite kille "what's your name?" Och jag svarade såklart "my name is Sandra." Då hörde några av barnen de och tror att man ska säga "my name is" varje gång man ska försöka förklara något. Så dom kommer fram och pickar mig på armen, pekar på tex en stol och säger "my name is sto'll" eller cykel "my name is reiðhjól".
Dom har helt enkelt missuppfattat de lite men jag förstår ju vad dom menar. Så varje dag försöker dom lära mig ungefär hundra ord. Max 10-20 stycken har fastnat. Dom flesta av orden är för lik svenskan för att komma ihåg exakt. Tex gurka heter agurkur, bil heter bill, fotboll heter fotbolti. Så man förstår om dom säger orden på isländska men jag kommer inte ihåg allt själv när jag sen ska säga dom.
Men jag lär mig några ord varje gång och jag försöker verkligen att lyssna och lära mig men det är svårt. Har tänkt att försöka läsa nån kurs eller så, så jag kanske kan lära mig de enklaste fraserna i alla fall.

Sedan har jag tre barn som är till stor hjälp. Två av dem har bott i Sverige, pratar flytande svenska och har en svensk förälder var. Sedan den tredje är en liten söt och blyg tjej som vars pappa är ifrån USA. Så henne kan jag prata engelska med. Alla de tre barnen känner sig väldigt speciell när dom är de enda som egentligen kan prata med mig. Så dom vill gärna vara i det rummet där jag för dom tycker det är kul att dom kan hjälpa mig och så.
Den halvamerikanska tjejen är egentligen en väldigt tyst, blyg och tillbakadragen liten tjej. Men jag har märkt bara på de tre dagar jag varit där att hon verkligen växt och tar för sig mer nu eftersom hon känner sig duktig på något. Hon hade så rätt i en sak hon sa till mig i måndags. Hon sa på engelska "Sandra, det är tur för dig att du har mig så jag kan hjälpa dig." Och visst är det så. När något annat barn kommer och säger något eller inte förstår så frågar jag alltid någon av de tre barnen jag kan prata med så hjälper dom mig att översätta. 
Det som är mest frustrerande med språket det är att jag ofta förstår vad dom säger men jag vet inte hur jag ska svara. Härom dagen frågade en tjej på isländska om det fanns fler vita pärlor nånstans. Då svarade jag på lite blandning av alla språk "jag veit icke" och tyckte att de borde hon förstå. Men då svara hon "jag förstår inte danska". Haha ja så de kan bli!

Sakta men säkert ska jag nog kunna lära mig lite ord och fraser. Men än så länge har det funkat bra ändå. Har ju en svensk chef också som är till stor hjälp. Skulle dock vilja kunna prata isländska behjälpligt i alla fall så jag kan svara barnen om dom frågar någon enkel fråga. Men det kommer nog, hoppas jag. 

Vart ett sjukt långt inlägg av detta ändå. Plus att typsnittet är konstigt. Men får inte till det när jag skriver på mobilen tyvärr..
Hur som, är det något ni tycker jag missat att tagit upp när det gäller jobbet på skolan? Något mer ni är nyfiken på angående de? 

Sån fin dag

2014-11-03 / 19:55:28
Sån otroligt fin dag idag, sådär kyligt att det bara känns fräscht liksom också knallblå himmel och sol på de. Underbart!




Hängselbyxor dagen till ära

2014-11-03 / 13:13:38
Blev en sovmorgon till halv tio med Victor i morse, dom började lite senare. Lyxigt!
Sedan har jag gjort i ordning pajdeg för dagens middag, kollat ett program av nya favoritserien 90210 och nu ska jag gå förbi ett Hostel här bredvid och kolla vad det kostar för familjen att bo där när dom kommer hit.
Sedan bär det av mot skolan för jobb i några timmar. Och ikväll är det hockeyträning igen. Tycker redan synd om mina stackars fötter. Men det kan ju inte bli bättre om jag inte vänjer dom så bara att gnugga på antar jag..


Dagen till ära kör jag på hängselbyxor, så jäkla skönt! Sen att jag ser ut att vara ett av barnen som går på fritids är en annan femma..

Hur går det att jobba på skolan?

2014-11-03 / 11:21:20
Fick en fråga om jag inte kunde skriva lite om hur det går på jobbet på skolan, vad jag får göra, hur det går med språket osv. Kanske är fler som är intresserad av de så tänkte att jag skulle försöka skriva ihop något..


Från och med idag ska jag jobba måndagar, onsdagar och fredagar. Hittills har jag inte jobbat onsdagar så det har endast blivit tre arbetspass. Men av dom timmar jag gjort där så måste jag säga att det är verkligen roligt. Man får så himla mycket energi av barnen trots att vi inte alltid förstår varandra.

Om jag ska ta det bit för bit så börjar vi dagen med möte för personalen där vi går igenom lite hur det ser ut och vem som tar hand om vilket område. Det finns olika rum där barnen kan hålla till så det finns minst en personal på varje ställe. Sedan hämtar vi klasserna, en etta och en tvåa, och tar med dom ut om vädret tillåter annars stannar vi inne och har sagostund.
När klockan blir två går halva gänget till matsalen för fika medan dom andra fortsätter med sagostund. Sedan när dom fikat klart har dom något som kallas val. Då ställer sig alla barnen på ett led och så har alla barnen ett eget foto på dom själva på väggen. Då tar dom en efter en sitt foto och sätter fast de under rubriken för vilket rum dom vill vara i. Antingen får dom välja på gymnastiksalen, spilaborg(Vet inte hur den svenska översättningen är. Men det är ett rum där dom kan göra pärlplattor eller spela spel o sånt), slottet (ett lekrum som är byggt som ett slott, där dom kan härja fritt med utklädnigskläder o dyl), sedan har dom ett allt i allo rum där dom kan rita,måla, kolla film m.m. Sedan finns det en lekhörna där det är dockhus, träklossar, plastdjur och annat smått för att leka med. Eller så kan dom välja på att vara utomhus.
Men andra ord finns det lite olika att välja på. Detta systemet har dom främst för att föräldrarna i sin tur sedan ska kunna kolla på tavlan efter sitt barns foto och veta vilket rum dom är i.




Jag har hittills ansvarat för spilaborg och utomhus. Barnen vet vad dom vill göra och vart dom hittar grejerna, dom är rätt självgående så det har gått förvånansvärt bra för mig. Jag sitter mest med, visar att jag finns och ser till att det inte blir något strul.

Vart ett väldigt långt inlägg om hur det går för mig på skolan. Jag delar av inlägget här och imorgon kommer nästa del där jag tar upp hur det går med språket osv.
Är inte så väldigt bra på att skriva såna här texter. Så jag ber om ursäkt för dåliga meningsuppbyggnader, repetion av vissa ord osv. Men ni får åtminstone ett litet hum om hur jag har det. Om ni orkat läsa allt vill säga..

Kika in imorgon så får ni nästa del!


Några rader

2014-11-02 / 22:08:57
Söndag kväll och helgen är snart över.
Har varit en lugn och skön helg. Igår tog vi en ordentlig sovmorgon sedan tog vi de lugnt hela dagen, bokade resa hem till Sverige över jul och så. Efter middagen gick vi till ishallen för att se det andra a-laget i stan få stryk. Så de va skönt!

Idag sov jag alldeles för länge och tydligen hade Victor försökt väcka mig ex antal gånger genom att gå på toa, skramla lite i köket men ändå vakna jag inte förr än vid tolv.
Efter en långfrukost tog vi oss till gymmet för ett efterlängtat pass som vi sedan avslutade med bad i dom varma bassängerna. Mysigt!
Sedan har vi veckohandlat och nu ligger jag i soffan medans Victor är på träning..

Var en snabb sammanfattning av helgen. Insåg att jag lyst med min frånvaro här på bloggen idag. Så var tvungen att gå in och skriva några rader så ni vet att vi lever och mår bra. Och för att mormor ska få ett nytt inlägg att läsa. Fina mormor som jag saknar! Men snart ses vi, 18 december kommer vi till Sverige.

Hoppas ni haft en bra helg och är laddade för ny arbetsvecka imorgon.



Saknar dig varje dag, hela livet

2014-11-01 / 19:12:50


Idag tänder jag ett ljus och tänker extra mycket på dig morfar.
Fina fina morfar jag älskar och saknar dig varje dag!

Skridskor på sjön

2014-11-01 / 12:13:35



Den här lilla "sjön" ligger i stan, cirka fem minuter från våran lägenheten. På vintern när den fryser brukar dom tydligen sopa upp den så man kan åka skridskor där. Så mysigt ju!
Lite så amerikanskt. Hoppas bara på att det kommer lite mer kyla och snö på de här så kommer det bli supermysigt!

Sådärja

2014-11-01 / 01:50:28
Denna dagen slutade på bästa möjliga sätt, seger för grabbarna. Sådärja!


Grabbarna är ute och firar, jag degar i soffan och är dyngtrött men som ni vet vågar jag inte gå och lägga mig själv. Får fördriva tiden med 90210 och en massa koppar te.

Sov gott på er!